5. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2.0.: Viides luukku

Jouluihmisenä tykkään lähes kaikesta jouluun liittyvistä asioista, mutta on silti muutama juttu, joita inhoan. Eli mitkä on mun jouluinhokit?kuva täältä


Maksalaatikko!
Hyi, en voi sietää edes sen hajua vaan se aina aiheuttaa kuvotuksen tunteen! Maksalaatikon pelkkä haju on niin läpitunkeva ja tarttuva, että se tuntuu seuraavan ihan kaikkialle. Ja vaikka kuinka sitä hajua yrittää peittää muilla tuoksuilla (esim. kinkku, glögi, muut laatikot, tuoksykynttilät) niin siltikin se maksalaatikon haju puskee läpi.
Miksi on edes keksitty maksalaatikko?!kuva täältä

Kalan mäti.
Olkoon vaan miten ylhäisten ruokaa mutta itseäni yököttää ajatella syöväni syntymättömiä pieniä kalanpoikasia :/ :D


kuva täältä


Lasten laulamat joululaulut ei vaan kerta kaikkiaan iske.
Tämä ehkä juontaa juurensa siihen, että tehtiin joulusiivoja aina lapsikuoron laulamien joululaulujen soidessa taustalla, joten näin on sitten assosioinut suursiivon lapsikuoroon.
En muutenkaan hirveästi tykkää kuorojen esittämistä joululauluista, tai se vähän riippuu kappaleesta.
kuva täältä


Nyt kun päästiin joululauluihin, niin niistä mun inhokit ovat ainakin Nisse-polkka, Tonttuparaati ja Hei Kuuraparta! :D En vaan tykkää noista pirteistä polkkamuotoisista joululauluista! Mitähän se kertoo musta? :'D


kuva täältä


Ja lopuksi nämä suomalaiset tontut, ja etenkin tämä Suuri Tonttukirja!
En tiedä olenko ainoa mutta mun mielestä nuo muistuttaa lähinnä menninkäisiä ja muistan lapsena lukeneeni tuota kirjaa ja silloin kehittäneeni jonkinlaisen hirmuisen pelon noita kohtaan. Lisäksi kakarana meitä aina peloteltiin sillä, että se tonttu on siellä ikkunan takana kuuntelemassa ja voi ottaa meidän lahjat pois, ja jo silloin mun mielessä oli nuo menninkäistontut. Onhan ne aika ilkeän näköisiäkin, eikös? :D Ja jokseenkin aika rivoja..!

Löytyykö teiltä jotain jouluinhokkeja? Jakakaa ihmeessä, niitä on aina hauska kuulla! :DEnää 19 päivää jouluun!

9 kommenttia:

 1. Excuse me, mutta maksalaatikkoko jouluruokaa? En oo koskaan kuullut että joku yhdistäisi sen jouluun :0 Lanttu, peruna ja porkkana joo, mutta että maksa. Ohhoh.

  Kalanmäti on joo epäilyttävää, mutta yhtä epäilyttävää ja inhottavaa on graavilohi! Siis se sellainen raaka, limainen ja niljakas kala. Voin syödä kalaa ihan mielelläni jouluna, mutta kypsänä kiitos.

  Tavallaan koen olevani jouluihminen, mutta siihen liittyvä maaninen kaupallisuus ja kaikki perinteet vain perinteiden vuoksi (esim. tarjoillaan sellaisia ruokia joista kukaan ei tykkää, vain koska se "kuuluu jouluun", ja mitään "jouluun kuulumatonta" ei suin surminkaan voi tarjoilla) ovat inhokkeja. Joululahjoja en osta ollenkaan tätänykyä, mutta kortteja lähetän, ja kukkia tai jotain viemisiä voin viedä jos on kutsuttu kylään. Myös se raivokas sukulaisissa ravaaminen läpi pyhien on kuluttavaa, mutta puolisoni vuoksi venyn tässä asiassa.

  Kiva tämä joulukalenteri, kiitos siitä! Mukavaa ja tontutonta joulunodotusta ;)

  -Rinna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Graavilohi on kypsää! Graavaaminen kypsentää kalan :D Minusta nuo tontut on vaan söpöjä, tulee mieleen Taavi-tonttu.

   Oon samoilla linjoilla Heidin kans joululaulujen suhteen. Tykkään joululauluista, mutta en jaksa kuunnella niitä ihan koko joulua kuitenkaan. Jouluruuat menettelee lähes kaikki, porkkana-ja lanttulaatikkoa lukuunottamatta. Rosolli on myös jotain ihan kamalaa. Ehkä meidän perheessä on pikkuhiljaa karsiutunu kaikki inhokit pois...?

   Joulussa ärsyttää se, että siitä on pakko tykätä! Jos ei tykkää, niin sitä saa selitellä loputtomasti. Samoin joululahjatoiveet: miksi on niin vaikea ymmärtää etten tarvitse mitään? Miksi jouluna ei riitä yhd

   Poista
  2. Ääh, kommentti lähti liian aikaisin. Siis: miksi jouluna ei riitä yhdessäolo ja vaikka yksi lahja? Miksi pitää ostaa kaikkea turhaa vain siksi, että olisi jotain annettavaa? Sitten saa miettiä mihin sen kaiken tavaran tunkee :D

   Poista
  3. Hei kappas, oot oikeassa, graavilohi on olevinaan kypsää :0 Silti se maistuu musta raa'alta! Mutta itse asiassa sushissa se voi olla jopa hyvää. Muuten siinä on musta semmonen levämäinen, mätä maku.

   -R

   Poista
  4. Heh, kyllä se graavilohi on ihan kypsää :D Tokihan se vähän epäilyttävältä saattaa näytää, mutta kuten Oota sanoi niin graavaaminen kypsentää sen kalan :)

   Todella loistavia pointteja teillä molemmilla! Etenkin Ootan huomautus siitä, että joulusta on tavallaan pakko tykätä, koska muuten saa niitä ihmetteleviä kommentteja osakseen.
   En yhtään ihmettele miksi joillekin iskee se vastahakoisuus joulua kohtaan, koska kyllä tästä(kin) juhlasta on tehty varsinainen kulutushysterian juhla! Mutta luulen, että meillä Suomessa tilanne ei ole vielä yhtä paha kuin esim. USA:ssa. Oletteko nähneet koskaan niitä joulukoristelukilpailuita? Ne ne vasta hullua on!
   Mutta tapansa kullakin ;)

   Poista
 2. Kulutushysteria lahjojen pakollisten ostamisen edessä...
  Perhejoulun ja yhdessäolon esilläolo mediassa kun se totuus on liian monessa perheessä kaukana idyllistä ja moni viettää tahtomattaan joulua yksin. Siinä ne,mitä joulussa inhoan.

  Onneksi on paljon kaunista ja kivaa: tuoksut,riisipuuro,graavilohi, kynttilät,itsetehdyt tai muuten ajatuksella valitut muistamiset, lukeminen, hetket...

  Hauskaa,miten Suomen kokoisestakin maasta löytyy niin monenlaisia joulutapoja ja- ruokia. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oletko kuullut sitä lahjaton(ta) joulua -biisiä, jota YleX:llä soitetaan? Siinä sanotaan niin hyvin, että jos pääpointti on ajatuksessa, niin miksi pitää ostaa lahjoja? :D
   Muistan miten kakarana oli tärkeintä lahjojen lukumäärä ja sitä ostettiin tähtisadetikkurasioita itselleen vaan lisäämään niitten lahjojen lukumäärää :'D Voi niitä aikoja..!

   Poista
 3. Voiii toi tonttukirja, mikä nostalgiaryöppy lapsuuteen :') toi tosiaan oli jollain tavalla pelottava kirja nyt kun muistelee.

  VastaaPoista
 4. Kyllä mulle väitettiin ruokakurssilla, että graavilohi on raakaa, ja kylmäsavulohesta he eivät oikein osanneet sanoa. Se on kuulema tavallaan kypsää, tavallaan raakaa. Onhan se nyt sentään savustettu. Tykkään kyllä molemmista, mutta en ole uskaltanut hirveästi ahmia (vatsinkaan graavilohta), kun olen pitänyt sitä raakana. Mun kaverikin aina sanoo, että molemmat ne on raakoja, ja vanhemmat pitää ainakin graavilohta raakana...mielenkiintoista...

  VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta