6. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2.0.: Kuudes luukku

Näin itsenäisyyspäivänä on hyvä uppoutua katsomaan ja ihastelemaan Pähkinänsärkijää, joka varmasti monelle kuuluu jouluun jollain tapaa.
Olen itse entisessä tanssikoulussa päässyt osallistumaan Pähkinänsärkijään ja mulle ainakin Pähkinän harjoitukset olivat selvä merkki joulun tulosta. Lisäksi harjoituksissa todella oli mukavaa enkä voisi kuvitellakaan yhtäkään joulua ilman Pähkinänsärkijää tavalla tai toisella!


Tässä video Royal Ballet'n Pähkinän harjoituksista, joissa oli yleisöä seuraamassa. Nämä on hyviä nämä harjoitukset, koska niissä muutetaan mimiikka tekstiksi. Itselleni tuottaa aina välillä vaikeuksia ymmärtää tiettyjen liikkeiden tarkoitus, joten on todella tervetullutta kuulla mitä ne tarkoittavat :)
Mitä tarkoittaa Pähkinän valmistelut puvustamossa?Vähän behind the scenes -materiaalia ja valmisteluja...


Tämä oli loistava! Roayl Balletin video Pähkinänsärkijän tempuista ja illuusioista!

Ja vielä loppuun mun ehdoton lempikohtausta Pähkinästä, eli grand pas de deux. Tästä löytyy useampia versioita mutta mun mielestä niitä ei pysty juuri asettamaan paremmuusjärjestykseen, koska ovat kaikki niin uskomattoman kauniita! Toki eroavaisuuksia löytyy koreografista riippuen kuten missä tahansa baletissa. Mutta jo pelkästään tämä musiikki on niin jotain käsittämättömän kaunista, että ainakin itselleni koreografioiden erot ovat todella toissijaisia, enkä ikinä pysty kuuntelemaan tätä musiikkia ilman, että kyyneleet nousee silmiin. Tshaikovski on kerta kaikkiaan nero, kun on säveltänyt jotain näin upeaa musiikkia!
Tässä tanssii San Francisco Ballet'n Maria Kochetkova ja David Karapetyan.


Ja päivät sen kun vähenee: vielä (tai enää :D) 18 päivää jouluun!

2 kommenttia:

  1. Pähkinänsärkijä- baletti on kyllä niin kaunista katsottavaa ja Tšaikovskin musiikki on ihan älyttömän kaunista. Odotan kovasti, että pääsen katsomaan näytöksen, sillä liput on jo varattuna. <3

    VastaaPoista
  2. Tunnustan nyt sivistymättömyyteni baletti/ooppera ym. -akselilla, mutta Pähkinänsärkijä onkin ainoa baletti, jota olen käynyt katsomassa. Se oli kenraaliharjoitus, noin vuonna -95, mutta oli kyllä vaikuttava elämys lapselle kun vieläkin muistan kohtauksia siitä :)

    -Rinna

    VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta