13. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2.0.: Kolmastoista luukku

Joulun ruoista mun nykyinen suosikki on ehdottomasti riisipuuro ja sitä on tultu syötyä todella ahkerasti. Mun on tehnyt kamalasti mieli riisipuuroa ja olen pikkuhiljaa kouliintunut tekemään aika hyvää riisipuuroa ;)
Joten tässä luukussa mä jaan reseptin mun riisipuurosta!

3 dl vettä
1,5 dl riisiä
7 dl täysmaitoa
2-3 rkl voita
suolaa

1. Kiehuta vesi ja lisää riisit, anna kiehua vielä viitisen minuuttia. Lisää sitten maito ja voi. Hämmennä.
2. Pienennä keittolevyä ainakin puolella (eli 1-6 asteikolla tasolle 2-3), ja hämmennä puuroa kunnolla ihan kattilan pohjia myöten. Anna hautua about 40 min. Lisää lopuksi suola ja hämmennä lisää.

Oman puuroni syön kanelin ja maapähkinävoin kanssa, koska ainakin omasta mielestäni maapähkinävoi sopii riisipuuroon kuin nenä päähän! Kenties uusi traditio joulupöytään? ;)


Jouluun jäljellä vielä 11 päivää!

5 kommenttia:

  1. Monen hengen annos tosta tulee?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä minä tiedän, kahdeksi päiväksi tuosta mulle riittää! :D

      Poista
  2. Riisipuuro on kyllä herkkua :) Kokeile joskus tehdä kookosmaitoon tai vaikka 50/50 kookosmaitoa ja normia. Tulee ihan taivaallisen hyvää, jos kookoksen mausta pitää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistoin Hoviruoan vege-riisipuuroa, joka on ilmeisesti tehty kookoskermaan, enkä suosittele. Kookosmaito on hyvää tietyissä keitoissa ja drinkeissä, mutta siihen keitettynä ei maistu yhtään perinteiseltä joulupuurolta. Jos vegaanisen version haluaa tehdä niin sitten kaura- tai riisimaitoon. Toki jos kookoksesta tykkää, nii no prob! Heti ensiksi en kuitenkaan keittäisi koko kattilallista.

      Poista
    2. Mä olen kans kokeillut tuota samaista riisipuuroa ja olen samaa mieltä kuin Noora. Jotenkin se kookosmaito ei vaan mun makusilmujen mielestä istu riisipuuroon :/

      Poista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta