20. maaliskuuta 2016

Improv challenge


Sain tämän idean Siniltä, eli improta jonkun antamaan musiikkiin, joten Sinille kiitos ideasta!
Mutta jotta tämä improv challenge toteutuisi, tarvitsen teiltä musaehdotuksia.
En vielä tiedä mikä päivä pääsen salille, mutta joku päivä ensi viikolla kuitenkin.

Eli idea lyhyesti ja ytimekkäästi on seuraava. Laittakaa biisiehdotuksia tulemaan, ja jos niitä rupeaa tulemaan kovin mahdottomasti, mä arvon pari-kolme improttavaa biisiä, julkaisen ne tänne ja Sinin ehdotuksen mukaisesti kerron siitä tarkemmin.
Mutta rajaan ehdotuksia siten, että jätetään kornit ja marilynmansonit toiseen hetkeen, samoin tippateet ymv suomiräppärit. Mikäli sulla on joku lempibiisi, joka ei kuulu noihin kategorioihin, niin pistä ehdotuksena tulemaan.
Mä en siis tee koreografiaa noihin, vaan keskityn hetkeen ja improan :)

15 kommenttia:

 1. Onko belgialaisespanjalainen moderni tangobändi Sexteto Tanguedia sulle tuttu? Jos ei, niin suosittelen. En oikeastaan osaa nimetä yhtä lempparibiisiä, mutta koko albumi Sará verso il mattino on todella huikean kaunis. Ja muuten mun ikuiset lembibiisit on varmaan Lambin Gabriel (tämä löytyy youtubesta ainakin) ja Massive Attackin Protection (samoin); synkkää ja kaunista, mä jotenkin aina lämpeän enemmän synkistä biiseistä. Kaunista sunnuntaita ja etärapsutuksia koiruudelle! Leenaniina ps. Tuli mieleen, että haluisitko joskus tehdä postauksen siitä tasapainolaudasta? Mä olen miettinyt sellaisen hankkimista, niin olis kiva kuulla mitä olet tykännyt siitä ja millaisia juttuja olet sillä tehnyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tuttu entuudestaan, joten käynkin heti pikimmiten tsekkaamassa youtubesta tuon bändin, kiitos vinkistä! :)

   Ja juu, tasapainolauta, siitä voin tehdä postauksen! Kiitos! :)

   Poista
  2. Ai niin, se käyttää myös nimeä Orquesta Tanguedia, ainakin mitä ymmärsin niiden nettisivuista: www.tanguedia.be. Kerro mitä tykkäät! Leenaniina

   Poista
 2. Adele- Hello, oon ite aina halunnu tanssia siihen;) minulla olisi myöa yksi kysymys sinulle: tanssivideoissa teet harvoin hyppyjä, johtuuko tämä fyysistä ongelmistasi? Selästä ym? Usein vain itselleni tulee tunne että nyt tulee joku hyppysarja tai iso hyppy, niin sitä ei ole tullutkaa vaikka musiikkiin olisi sopinut. Ei siis tietenkään tarvitse hypätä, mutta mietin onko se tanssijakohtainen persoona-kysymys vai onko sinulle tuskallista esim tehdä hyppyjä?

  Toinen kysymys tuli myös mieleen: itse olen päässyt ekaa kertaa vuosiin hyvään fyysiseen ja henkiseen tilaan sh:n kanssa. Nyt kuitenkkn kroppa alkaa hajoilemaan, selkää särkee päivittäin, istuminen mahdotonta, polvi naksuu ja pistää, muutenkin särkylääkettä saa milloin mihinkkn syödä:/ tähän asti olen selvinnyt ilman osteoporoosia ja muita merkittäviä kipuja. Kuitenkin nyt ravitsemustilan parannuttua tuntuu että fysiikka vain heikkenee.. Onko sinulla tällaista tapahtunut? Voiko johtua vain siitä että keho "uskaltaa" luovuttaa ikäänkuin...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ehdotuksesta!

   Mä teen hyppyjä todella harvoin siksi että olen huono niissä, mutta myös siksi että pelkään rikkovani jotakin. En ole koskaan ollut hyvä isoissa hypyissä, sillä pelkään myös sitä heittäytymistä.
   Isot hypyt vaativat todella paljon koko kropalta, ja pelkään laskeutua vasemmalle jalalle isosta hypystä tuon polven takia. Olen usein joutunut jättämään hypyt välistä, koska polvi on kipuillut pahasti, ja pikkuhiljaa siihen on sitten kasvanut pelko.
   Mä luulen, että ehkä suurin este on mun korvien välissä. Mä hoin itselleni pitkään etten osaa tehdä piruetteja, mutta sitten rupesin harjoittelemaan niitä ja pikkuhiljaa ne paranivat.
   Mutta hypyissä kyllä pelkään rikkovani jotakin.

   Hmm.. ensimmäisenä tuli mieleen, että milloin sulla on katsottu viimeksi luuston tila? Vaikka osteoporoosia ei pysty diagnosoimaan muuten kuin luustontiheysmittauksella, niin sun oireet kuulostavat aika tutulle. Voi toki myös olla, että nyt kun olet paremmassa kunnossa ravitsemuksellisesti, sun kropan ns. oikeat viestit tulevat läpi. Fakta on, että kroppa voi vaurioitua todella nopeasti ja usein tuntuu tosi tyhmälle, kun kerrankin tuntuu menevän hyvin, niin kroppa prakaa.
   Mä saan nivel- ja hermokivut pidettyä kasassa terveellisillä elämäntavoilla, säännöllisellä liikunnalla ja vahvalla lihaskunnolla, mutta mulla on tässä kaikessa lisärasitteena myös fibro, joka sotkee kuviota entisestään.

   Mutta sinuna mä puhuisin lääkärille noista kivuista, sillä syitä voi olla useita. Istuminen on ihmiskeholle kaikkein pahinta, joten kannattaa siinä kiinnittää huomiota ryhtiin, venyttää rintarankaa auki ja jumpata selkää, jotta paine rangassa ja välilevyissä hellittäisi, ja ehdottomasti kiinnittäisin huomiota tukilihaksiin, sillä niillä on iso rooli tässä.
   Tiedän miten turhauttavaa ja ahdistavaa tuo tilanne voi olla ja joskus sen selvittäminen voi viedä kauankin. Särkylääke ei aina auta asiaa, ja kannattaa kokeilla myös kylmä-, lämpö- ja kipugeelejä sekä kylmä- ja lämpöpakkauksia, etsiä itselleen sellainen toimiva kombo.
   Mutta ehdottomasti suosittelen sun kertovan asiasta lääkärille, jotta syytä/syitä kivuille voitaisiin selvittää.

   Tsemppiä!!

   Poista
  2. Oon toki kertonut lääkärille kivuista ja käynyt fyssarilla ym! Sain sähköhoitoa juuri vähän aikaa sitten ja siitä tuli täysi liikkumattomuus 2pväksi kun kivut vain yltyi:/ iskiasta on aika usein ja päivystyksessä välillä senki takia. Luustomittaukseen odotan lähetettä, pari vuotta menny viimesestä. Endometioosi on jo ennestään ja sekin aihuttaa selkäsärkyä.. Mutta nikamasärky ei siihen liity. Fyssarin mukaan pehmytkudoksien puutteesta selkäkivut istuessa, mutta en tajua kun paino on joitain kiloja vajaa normaali, niin vieläkö ne pehmytkudokset puuttuu?!
   Liikunta auttaa, etenkin pilates. En voi kolmea pvä kauempaa olla liikkumatta kun alkaa särkeä joka luuta ja niveltä. Että sen puoleen pidän lihaskunnosta huolta:) venyttelyä ilman en pysty myöskään olemaan, keho menee aivan tukkoon..
   Hei, kyllähän sinä hyppää osaat, lapsetkin osaa kun oppil kävelemää :)! Se on hyvin luontainen juttu;) ymmärrän pelon kyllä. Ehkä voisit alkaa pieniä hyppyjä tekemään hyvin pienillä määrillä, niin että lihakset polven ympärillä kehittyy ja saat puhtaan alastuloasennon ym? Ne antaa tanssiin kuitenkin yhden ulottuvuuden lisää ja uskon että kun henkinen este sinulla hellittäisi niin ehkä jopa tykkäisit hypyistä;) ehkä sitten kun olet valmis:)

   Kiitos vastauksestasi!

   Poista
  3. Mä olen myös saanut fyssarilla sähköhoitoa kiertäjänkalvovamman hoidossa, ja muistan itsekin että se veti hetkeksi ihan sohvan pohjalle.
   Vaihteleeko sulla sen kivun paikka, vai pysyykö se aina samassa paikassa, ja vaikuttaako esim. kylmä ilma ja sauna jotenkin provosoivasti? Koska yksi pehmytkudoskipuilua ja muita oireita aiheuttava on fibromyalgia, mutta luulen että siitä olisi sulle puhuttu, ja se myös kulkee suvussa.

   Pieniä hyppyjä mä aika paljon teenkin, ja olen kasvattanut vahvat lihakset polvea tukemaan, joten periaatteessa estettä suurille hypyille ei pitäisi olla. Mutta kun niissä on huono, tekee hypyn ja huomaa miten järkyttävä se on, niin menee into koko pirun hyppäämiseen :D
   Mutta joo, harjoittelua harjoittelua :D

   Poista
  4. Kylmä provosoi selvästi, alkaa särkee polvia ja lonkkia ja menee iskiaksia selästä oikeaan jalkaan. Mm. Helsingin ainoat kovat pakkaset kun oli alkuvuodesta niin teki kävelystä tuskasta. Kipu on aina samassa kohtaa, selän nikamien alaosassa, ja oikean lonkan yläpuolella. Istuminen ja makaaminen tekee kipeetä. Yöllä välillä pakko nousta ku selkä särkee joka asennossa.. Lääkärit vaan määrää lääkettä ja fysioterapiaa, mutta fysio levitti kätensä ettei voi tehdä mitään... Auttoiko sulla se sähköhoito jossain vaiheessa? Rötgen ja mgn otettu yli vuosi sitten, eikä kuvissa poikkeavaa. Tosin eipä sillon selkäkään oireillut;)

   Poista
 3. Johanna Kurkelan Kuolevainen :) Se on tosi kiva kappale

  VastaaPoista
 4. Nii ja toinenki Johanna Kurkelan kappale Veitsenterällä. Tuli vähän masentavia kappaleita mutta kuitenkin :D On Kurkelalla muitakin tosi kivoja kappaleita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oolrait, kiitos Essi sulle ehdotuksista! :)

   Poista
 5. Sia n big girls cry :) mä ajattelin koittaa itse sitä kans ensiviikolla, voi olla mun improt kovaa kamaa :D

  VastaaPoista
 6. Moikka :)

  Tämä on oikein kiva idea. Mie ehdottaisin seuraavaa: Technicolour Beat - Oh Wonder

  VastaaPoista
 7. https://www.youtube.com/watch?v=NvryolGa19A

  https://www.youtube.com/watch?v=4NZdggNUvq0

  Jompikumpi noista! :)

  VastaaPoista
 8. Ronan Keating -when you say nothing at all- Ronan Keating

  Elton John -Can you feel the love tonight

  VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta