7. helmikuuta 2016

And the second winner is

Doora Unelma, a member of the #bunheads :D
No niin, tämä olkoon ensimmäisen proteiinipatukkaraatipostauksen (klik!) jatko-osa, sillä ensimmäisessä raadissa arvostelin eri hintaluokan patukoita, ja tässä toisessa on nyt itselleni paljon pelkopatukoita kokeilussa. Olen juurtunut syömään niitä samoja prodepatukoita - Questejä, Lidlin patukoita sekä Leaderin SoftBareja - mutta uteliaisuus muita patukoita kohtaan on kasvanut niin massiiviseksi, että sain pienen tekosyyn kokeilla niitä tämän arvostelun varjolla :D
Nyt en etsinyt eri hintaluokan patukoita vaan sellaisia, joita en ole kokeillut lähinnä ravintosisällön että maun perusteella.
Ensimmäisen arvostelun tavoin arvoasteikko on 1-5 (erittäin huono - erinomainen), ja siihen vaikuttaa ravintosisältö, maku ja koostumus.


Ensimmäisenä on tämä Gainomaxin suklaalla kuorrutettu toffeen makuinen 60-grammainen patukka. Tämä on itse asiassa hillunut mun kuiva-ainekaapissa jo pidempään, sillä tämä ei oikein iskenyt muhun. Gainomax mainostaa patukassa olevaa 20 proteiinigrammaa, mutta totuus paljastuu ravintoarvoluettelosta: hiilareita on patukassa 23 grammaa, joista 17 on sokereita, joten proteiinin määrä jää loppupeleissä melko mitättömäksi. Energiaa tästä löytyy 230 kcal/60 gr.
Tämä ei maultaankaan ollut kovin häävi. Suklaakuorrute on todella äkäinen eikä toffeen maku juurikaan sitä korvaa. Koostumukseltaan lähellä jauhoista.
Patukka saa kokonaisarvosanaksi 2 (sekä maku, koostumus että ravintosisältö kaikki 2).


Gainomaxin toinen arvosteluun päätynyt patukka on tämä low carb -versio, maultaan caramel suklaalla päällystettynä, ja hauskan pienen säväyksen tuo patukan kolmikerroksisuus.
Patukka on 50 gr vaikkakin se vaikuttaa pienemmältä. Kolmikerroksisuus tuo koostumukseen myös vaihtelua, sillä yläosa on tosi rapea ja rouskuva, mutta alaosa taas varsin sitkeä. Maultaan huomattavasti tukevampaa kaveriaan parempi.
Energiaa tässä on 180 kcal, rasvaa 6,9 gr, hiilihydraatteja 11 gr (joista sokereita vain 1,7 gr) ja protskua sen 20 gr. Matalasta sokerimäärästä johtuen patukassa on runsaasti polyoleja (9,2 gr/11 gr) ja kuituja (5 gr), joten herkemmät voivat oireilla mm. turvotuksella.
Mutta kokonaisarvosanaksi tämä saa 3,5: maku 3; ravintosisältö 3,5; koostumus 3,5.


Tätä Fastin Luxus -patukkaa olen silmäillyt jo pitkään, mutta en ole uskaltanut sitä ostaa. Se on sen verran massiivinen, että menee jo mun pienessä mielessä ihan toiseen kaliiberiin. Mutta nyt päätin kokeilla sitä.
Ja onhan tässä kokoa! Painaa huimat 75 grammaa ja on jo käteenkin iso, ja pehmeä! Sen takia pelkäsinkin tämän olevan semmoinen jauhopatukka, mutta ei nyt aivan. Koska päällyste on suklaata ja sisus hasselpähkinää ja karamellia, niin tämä ensinnäkin sulaa tosi herkästi mutta myös hajoaa vähän sellaiseksi jauhoiseksi. Lisäksi jättää voimakkaan janon jälkeensä, joten vettä kannattaa pitää ulottuvilla.
Patukassa on energiaa 290 kcal, joista rasvaa 9,3 gr; hiilihydraatteja 25 gr, joista sokeria 11 gr. Proteiinia on huimat 32 grammaa, mutta tuo hiilarien määrä vähän himmentää iloa. Mä haluan proteiinipatukan olevan _proteiini_patukka, ja sokeria on oltava mahdollisimman vähän. Toki jos tarvitsen buustia treeniin, niin silloin on paikallaan enemmän hiilaria ja sokeria sisältävä patukka, lihakset kun käyttävät hiilihydraatteja polttoaineenaan ja myös mitä vähemmän polyoleja niin sitä pienempi turvotus, ja turvotus treenissä on aina hyvin epämiellyttävää.
Kaikesta huolimatta tämä saa arvosanaksi 3. Tämä oli aavistuksenomainen pettymys, sillä patukan nimi antoi odottaa enemmän. Mutta kokeiltavan arvoinen patukka!


Tämä Maximin proteiinipatukka oli hauska yllätys!
50-grammainen patukka toi ensimaultaan mieleen Julia-karkit, sillä tässä on pehmeä, vähän hillomainen vadelmatäyte suklaakuorrutuksen alla. Oikein miellyttävä maku, ja koostumukseltaankin hyvä!
Energiaa 167 kcal, joista rasvaa 5 gr, hiilareita 11 gr (sokeria vain 0,9 gr!) ja proteiinia 20 gr. Kuituja on sen viiden gramman verran, joten herkkävatsaiset saattavat saada lievää turvotusta.
Tämä patukka saa kokonaisarvosanaksi 4!


Olen ennenkin syönyt näitä Fastin Naturally High Protein -patukoita, mutta en lakritsina. Yllätyinkin erittäin voimakasta lakritsin makua, joka kyllä lopussa sai hieman teollisen sivumaun. Mutta miellyttävä!
Patukka on porukan pienimpiä, vain 35 gr, ja sen ravintosisältö on seuraava: energiaa 120 kcal, rasvaa 3,3 gr, hiilareita 11 gr (sokeria 2,3 gr ja polyoleja 8,2 gr), ja proteiinia vain 14 gr (tosin patukan kokoon nähden ihan kohtalainen).
Tämä saa kokonaisarvosanaksi 3.


Myös tätä Easybodyn proteiinipatukkaa olen silmäillyt, mutta se on jäänyt aina hyllyyn sen vaatimattoman ravintosisällön vuoksi. Valitsin tämän banaaninmakuisen patukan, ja varmaan johtuen kaikesta siitä eri sokerin muodoista tämä on hyvin makea, ja hajoaa suussa hieman jauhomaiseksi. Mutta ei kuitenkaan paha!
Patukka painaa sen 35 grammaa, ja energiamäärä on hyvin tarkka 135,1 kcal :D Hiilihydraatteja 12,8 gr, rasvaa 4,2 gr ja proteiinia vain 10,4 gr. Joten tämä voisi toimia ihan kohtalaisena buustipatukkana treenille, sillä ei jätä semmoista raskasta, turvonnutta oloa.
Kokonaisarvosanan tämä patukka saa 3, vaikkakin ravintosisällöltään saa 2,5. Patukan maku ja koostumus nostaa arvosanan kolmoseen.


Fast on tuonut markkinoille tämän uuden Protein NIX -patukan, ja valitsin niistä maapähkinän.
Erittäin rapea, kuten jo pakkaus antaa ymmärtää, ja makea. En ole mikään maapähkinän suurin ystävä, joten mä ilahduin huomatessani, että maapähkinä maistuu tässä vain lievästi.
Tämä painaa 45 gr, ja energiaa on 188 kcal. Rasvoja 7,4 gr, hiilaria 17 gr (joista sokeria 10 gr), ja proteiinia 14 gr.
Mun on pakko myöntää, että olen aika pettynyt näihin Fastin proteiinipatukoihin, sillä niiden ravintosisältö voisi olla parempikin. Mutta toisaalta tämä voi tavoittaa suuremman asiakassegmentin, sillä esimerkiksi tässä uudessa patukassa on todella panostettu makuun ja koostumukseen.
Tämä patukka saa kokonaisarvosanaksi 3,5: maku on 4, koostumus 3,5 ja ravintosisältö 3.


Arvostelussa viimeisenä on tämä Leaderin valkosuklaan makuinen SoftBar.
Pitää myöntää, että mulla on lieviä vaikeuksia yrittää olla täysin objektiivinen, sillä nämä SoftBarit ovat mun suosikkeja, erityisesti se omenapiirakan makuinen patukka.
Tämä poikkeaa näistä kaikista kilpasiskoistaan koostumukseltaan: hyvin pehmeä, melkein taikinainen, hieman sitkeä mutta hajoaa suussa hyvin. Ei liian makea, mutta valkosuklaan pehmeän maun pystyy tunnistamaan. Ulkonäöltään patukka ei ole häävi, sillä tuossa oikeanpuoleisessa kuvassa se näyttää melkein raa'alta broilerilta! :D
Tämä painaa sen 60 grammaa, ja energiaa löytyy 174 kcal. Rasvaa 4,7 gr, hiilihydraatteja vain 3,2 gr eikä polyoleja ole kuin 3,1 gr. Sen sijaan kuituja löytyy saman verran kuin proteiinia, eli 20 gr. En tiedä johtuuko tuosta polyolien alhaisesta määrästä, sillä vaikka kuituja on noin huimasti niin herkkävatsaisena en saa tästä samanlaisia oireita kuin esimerkiksi Maximin ja Fastin Naturally High'sta. Mutta munkaan vatsa ei ole aina ihan täysin systemaattinen mittari, sillä välillä se reagoi tosi voimakkaasti noihin sokerialkoholeihin kun taas välillä se sietää ne mukisematta.
Tämä patukka saa koostumukseltaan 4, ravintosisällöltään 5 ja maultaan 4, joten kokonaisarvosanaksi tulee se 4,5.

Eli näin ollen tämän toisen raadin voittajaksi selviytyi Leaderin SoftBar, ja toiselle sijalle pääsi Maximin proteiinipatukka. Sen sijaan jumbosijalle ylsi ensimmäisenä esitelty Gainomaxin patukka.
Hintaluokaltaan nämä patukat olivat 1,5€ - 3€, ja kallein näistä oli tuo Luxus kun taas testin halvimmat olivat Easybodyn sekä Fastin Naturally High'n patukat.

suklaa lihottaa, mutta niin lihottaa myös parsakaali. joten syö suklaata!


Ja mä en jaksa enää yhtäkään vikinää mun ravitsemuksesta. En kerta kaikkiaan jaksa käsittää sitä, että miten se voi kutittaa jonkun perskarvoja niin kovasti, että kommentti kommentin jälkeen pitää tulla pätemään! Jos se sopii mulle, niin syön suklaata niin kauan kuin mun kroppa sitä tarvitsee. Sitä paitsi yli vuosikymmenen sairastamisen jälkeen mä ensinnäkin tiedän aika pirun paljon ravitsemuksesta ja ihmiskehon toiminnasta (mä myös harrastan sitä, että otan asioista itse selvää; sitähän mä tein muunmuassa MM:n suhteen: etsin ja luin tutkimuksia) ja toiseksi mulla on myös oma kokemus siitä mikä toimii ja mikä ei. 
Ja kolmanneksi: mä en tarvitse anonyymien invalidaatiota ja pätemistä. Tehkää sitä jollekin sellaiselle kuka sen ostaa, sillä minä sitä en tee. Ja tekisitte edes omalla nimellänne!
Kiitos!

9 kommenttia:

 1. Hih tuun monta kertaa päivässä kurkkaamaan että ootko kirjotellut tänne taas lisää! Kiva tuo prodepatukka-arvostelu! Mietin että oisitko halunnut joskus tehdä jonkun muunkin arvostelun; vaikkapa suklaapatukka-arvostelun tms? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tiedätkö mulla kävi mielessä tuo suklaapaukka-arvostelu, mutta en tiedä miten se onnistuisi kun rakastan sitä karamelli&merisuolasuklaata ja oln aika puolueellinen siksi :D Mut ei oikeasti hassumpi idea!

   Poista
  2. Se ois kiva! :) tai jos maistelet jotain sellasia suklaita mitä et oo ennen vaik maistannu :P

   Poista
 2. Millon kuvaat tänne tanssin missä käytät kärkitossuja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, en osaa sanoa. Instagramiin olen niitä julkaissut joten sieltä voit käydä katsomassa :)

   Poista
 3. Mä tykästyin hirveesti tohon NIX-patukkaan (just toi maapähkinä). Rakenne ja maku kohdallaan, tulee vähän tupla-suklaapatukka mieleen. Alkaa jopa lähestyä suosikkejani quest-bareja mun arvostelu-asteikolla! Tosin ravintoarvot vois olla paremmatkin, mutta eipä sillä mulle niin väliä :D Kokeilin myös saman sarjan NAX-valkosuklaata, hyvää sekin oli, mutta häviää kuitenkin NIXille. Pitää ehdottomasti testata vielä loput NIX&NAX -maut!

  Kaikki leaderin patukat, joita oon maistanut on ollut mun mielestä ihan kauheita :s Tosin en oo kauheen monia uskaltanut ostaakaan, ettei mee ihan hukkaan kun irvistellen syö puolet ja loput heittää roskiin... Poikkeuksena softbar, joista on maistanut omenapiirakkaa ja suklaata. Jälkimmäinen oli ihan hyvää, omenapiirakka vaan tosi outo mut ei paha. Varmaan pitää siitä sarjasta testailla muitakin, etenkin toi valkosuklaa houkuttelee.

  Kauhee protskupatukka selostus :''D Mut joo kiva postaus, näitä voi tehdä jatkossakin! Kannatan myös Pinjan ehdottamaa suklaapatukka-arvostelua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä siinä, että Leaderin ns normipatukat on hirveitä! Just niitä jauhopatukoita, yäk! Poikkeus on nuo SoftBarit, mutta nekin jakavat mielipiteitä koostumuksensa takia. Mä rakastan niitä, mutta en aio koskeakaan siihen sitruunapatukkaan, mä inhoan sitruunaa! Pitäis kokeilla sitä suklaabrownieta seuraavaks :)

   Hm.. no ehkä mä teenkin sen suklaapatukka-arvostelun sitten :D Onko toiveita sen suhteen? ;)

   Poista
 4. Täällä yksi usein sun blogiin kommentoiva suklaan hirmukuluttaja myös:):)! Kannatan suklaaraatia;) tosin itteki oon varmaa kaikki maut käyny läpi ( on se sh jännä kun pahimpinakin aikoina mulle meni suklaa ihan hyvin mut leipä oliki aivan jäätävän vaikeeta:P), joten ihmettelen jos löydät jotain uutta mulle, haha!
  Toinen raati ois jogurttiarvostelu. Ihan sen takia että ittelle aika vaikeita ja sit ku haluisin sen haasteen ottaa ni se kaatui siihen etten tiiä mikä oikeesti on hyvää! Ja kamalaahan se ois ku oot keränny rohkeuden ostaa ja sit se on kauheen makunen.. En uskaltais enää seuraavaa kokeilla, joten jos sä pidät makutestin niin lupaan syödä sitä mikä susta on parasta:)

  VastaaPoista
 5. Haluisin kans kommentoida tuota suklaan syömistä. Itse huonoimpina aikoinani söin suklaata paljonkin, jopa levyllinen saattoi mennä illassa. Ja lihoinko siitä? En tod. Paino-indeksi huiteli 11 luokkaa ja söin silti suklaata. Joten se väite, että suklaa lihottaisi on aivan perätön. Terveellisyydestä en niin tiedä, mutta pirun hyväähän se on! Yksittäistä ruoka-ainetta tärkeämpää on kokonaisuus. Syöt kuitenkin ihan perus ruokaa ja vain "ekstra" kalorit tuleva suklaasta. Minusta ainakin se on varsin järkevää syömistä. Kunnioita kroppaasi ja sitä mitä se haluaa! <3
  Tsemppiä jatkoon!
  P.S. Oletko päässyt jo normaalipainoon?
  P.P.S. Kannatan myös suklaa-arvostelua! :D

  VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta