7. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 7. luukku

Vähän asiaa ja vielä vähemmän järkeä :D


Jouluun aikaa enää 17 päivää!

10 kommenttia:

 1. Mun kaveri on ollut myös tosi kauan kipeenä, eikä lääkärissäkään löytynyt mitään. Tuo hengästyminenhän voi johtua siitä, että olet puolikuntoinen kun tuo flunssa on ollut niin pitkään :). Harmi kun tuo puku oli mulle liian pieni, olisin muuten halunnut sen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten toinen mahdollinen on ylikunto. Oon juossut koko syksyn elokuun lopusta tähän päivään ilman kunnon lepopäiviä. Se selittäisi tän 3,5 kk kestäneen flunssan, sykkeen nousun, hengästymisen ja suorituskyvyn heikkenemisen :/

   Sähän Helinä ompelijataitoisena ihmisenä voit ommella puvun saumoja hyväksikäyttäen vähän lisää tilaa ;)

   Poista
  2. Voisihan se tosiaan olla mahdollista. Muista levätä nyt hyvin!

   Niinhän sitä voisi jos olisi aikaa :D. Mun päiväni ovat hyvin täynnä lukemista ja muita käsityöprojekteja toukokuuhun asti :).

   Poista
 2. Tykkään tosi paljon näistä videoista ja on kiva seurata tätä kalenteria! Mukavaa joulunaikaa Heidi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Satu, ja hyvää joulunaikaa sinullekin! :)

   Poista
 3. Flunssaisena juokseminen voi terveellekin ihmiselle aiheuttaa sydänlihaksen tulehduksen, johon voi kuolla. Yhdelle tutulle kävi näin... Joten koita parantua, suoda itsellesi lepoa (niin vaikeaa kuin se onkin välillä, tiedän kokemuksesta) ja juoksemisen sijaan vaikka kävellä. Kivan näköinen leotardi, mutta liian pieni koko mullekin. Ja mä en tosiaan ole ompelutaitoinen, tossun nauhojen ompelemiseenkin menee ikuisuus kiroillessa ja siitä tulee veriset sormenpäät. Rapsuta Doora-söpöliiniä mun puolesta <3 Leenaniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Olen toki kuullut tuosta, mutta aina ajatellut että sydänlihaksen tulehdus "vaatii" taustalle jotain synnynnäistä sydänvikaa. Taas näitä "ei mulle vaan muille" -ajatuksia, tiedän.
   Olen yrittänyt nyt viimeisen viikon ajan himmata tuota lenkkeilyä ja lenkin pituus onkin pysynyt max 5 km päivässä. Mutta ajatuskin siitä, että pitää jättää päivän lenkki väliin, aiheuttaa lähes paniikkireaktion :/

   Mä rapsutan Nöppöä sun puolesta :)

   Poista
 4. Ihanaa että joku jaksaa laittaa joulua! :) olin itse kolme vuotta sitten ylikunnossa ja
  kuulostaa tutulta... mulla tosin ei tullut pitkää flunssaa vaan raju muutaman viikon jona aikana sai sitten rampata lääkärissä ja joka sitten toisaalta hiljensikin tahtia aika paljon.... Sun täytyy pitää joululoma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä ennen ole oman kämpän joulua jaksanut näin touhukkaasti laittaa, joten tämä on vähän poikkeuksellista :D Oli aika hupaisaa huomata mun muuttunut reaktio tuon valkoisen joulukuusen suhteen, sillä ennen suorastaan inhosin niitä ja pidin niitä sellaisina, joita vain pk-seudun keskustassa asuvat hankkivat kolmioonsa, mutta sitten löysin itseni haaveilemassa siitä.. :'D Niin se mieli muuttuu!

   Olen varsin tekopyhä neuvomaan muita olemaan harrastamatta rankkaa liikuntaa parantumisprosessin aikana, mutta toisaalta mä olen elävä esimerkki miksi näin EI pidä tehdä: ajaa itsensä loppuun.
   Toisaalta mä olisin tullut niin hulluksi pelkällä lokoilulla ja tanssituntien puutteessa, että olisin varmaan päätynyt lepareihin useamman kerran :/ Mutta toivottavasti tämä ei tästä pahene - tai ehkä sen just pitäis pahentua, jotta puupäänä tajuaisi hiljentää tahtia..

   Poista
 5. Flunssassa liikunnan harrastaminen on aivan tuhoontuomittua. Kyse on samasta asiasta kuin miksi alipainoisena ei suositella liikuntaa. Kroppa tarvitsee kaiken energian vaurioiden korjaamiseen, tässä tapauksesta bakteerien/viruksen tuhoamiseen. Urheilu vaan pitkittää sairastamista. Oot sairastanut syömishäiriötäkin niin pitkään että ei mikään ihme, jos keho rasittuu helpommin ja vaatii enemmän lepoa. Lepo on paras lääke ;) Sitäpaitsi tuo että ajatuskin lenkin väliinjättämisestä aiheuttaa huomattavaa ahdistusta, ei todellakaan ole tervettä. Kannattaa pohtia ihan tosissaan, miksi näin on. Mitä tapahtuu jos jätät menemättä lenkille?

  Suosittelen laittaan nyt vähäksi aikaa liikunnan minimiin, ihan oman terveyden suojelemiseksi. Mielessäni kummittelee tt:n opettajan kertomus vartijana työskennelleestä kaverista, jolla meinasi sydän pettää kun pitkän sairastelun jälkeen lähti juoksemaan myymälävarkaan perään. Ja kyseessä oli muuten ihan perusterve ihminen. Jos ei nyt ihan noin vakavaa seurausta tule, niin muiden jälkitautien (keuhkoputkentulehdus, keuhkokuume..) kasvaa huomattavasti, kun lähtee toipilaana vetämään rankkaa treeniä.

  Anteeksi jos tää kuulosti kauheelta saarnaamiselta :D Sun parasta mä vaan ajattelen ♥

  VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta