3. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 3. luukku

Jouluun liittyy hyvä ruoka kiinteästi, ja ajattelin jakaa teille mun ehdottoman lempparijoulukakun, maustetun glögikakun, reseptin!
Tämä ei ole kaikkein helpoin resepti ja vaatii paljon hyytymisaikaa (myös leipurin hermoilta, ainakin mun kohdalla :D), mutta takaan että lopputulos on taivaallinen!

Pohja

150 gr pipareita
75 gr voita

Täyte

4 liivatelehteä
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 rs (200 gr) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinimehua


Pinnalle

4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl glögitiivistettä
sekä koristeeksi kanelitankoja

1. Murskaa piparit. Sulata rasva ja sekoita se piparinmurujen kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Painele pipariseos vuoan pohjalle tasaisesti.
2. Pane liivatelehdet kylmään veteen ja anna liota min. 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustoon tomusokeri ja mausteet. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu, ja liuota hyvin puristetut liivatelehdet mehuun. Kaada sitten liivateseos hieman jäähtyneenä (!!) täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Levitä sitten täyte piparipohjan päälle, ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
3. Liota liivatelehtiä noin 10 min. kylmässä vedessä.
Kuumennaa vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna tämän seoksen jäähtyä hetken.
Kaada sitten glögihyytelöä puoliksi hyytyneen kakun päälle varovaisesti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Lopuksi koristele kanelitangoilla.


Jouluun aikaa enää 21 päivää!

2 kommenttia:

  1. Mun yo-juhliin tulee samannäköisiä kakkuja, mutta päälle mangososehyydykettä ja Digestivepohja! Tätä tulee varmasti tehtyä sitten jouluksi :).

    VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta