22. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 22. luukku

Äitini onnistui ylipuhumaan minut leipomispuuhiin, ja eilen leivoinkin sekä valkosuklaa-suolapähkinäkeksejä että valkosuklaa-karpalokeksejä, joiden reseptin kehittelin noiden pähkinäkeksien pohjalta.
Ajattelin, että valkosuklaan makeus ja karpalon kirpsakka raikkaus sopisivat hyvin yhteen ja oikeassa olin: kekseistä tuli taivaallisia!
Uskon, että monilla on vielä joulun leipomispuuhat kesken ja ehkäpä tavalliset piparit ja tortut ja keikauskakut alkavat jo kaivata rinnalleen jotakin uutta, joten tässä luukussa tulee noiden valkosuklaa-karpalokeksien resepti.
Tämä ohje on hieman isommalle satsille, ja sainkin tällä lähes neljä pellillistä keksejä. Toki keksien koko vaikuttaa määrään ja koska tämä on todella laajentuvaa sorttia (vai mikä se leipomistermi tälle on?), joten kannattaa tehdä pieniä keksejä!


200 gr valkosuklaata
200 gr kuivattuja karpaloita
250 gr voita
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

1. Murskaa valkosuklaa hienoksi ja pieni myös kuivatut karpalot.
2. Sulata voi ja vaahdota se sokerin kanssa.
3. Lisää joukkoon kananmuna sekä kuivat aineet. Lisää lopuksi valkosuklaat ja karpalot. Sekoita huolellisesti.
4. Nostele kahdella lusikalla taikinasta pieniä kekoja leivinpaperin päälle pellille. Huom! Älä tee näistä keoista kovin isoja, sillä taikina todellakin turpoaa/laajenee/(sijoita oma leivontatermi tilalle) uunissa!
5. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia.Tämä resepti on todella helppo ja nopeatekoinen sekä helposti varioitavissa. Kehittelin tämän tosiaan suolapähkinäkeksien reseptin mukaan, mutta käytin kaikki suklaat ja karpalot suoraan taikinaan enkä ruvennut niitä enää painelemaan keksien pintaan, kuten pähkinäkeksien reseptissä käskettiin. Taikinaan tuli niin paljon sitä valkosuklaata ja kuivattua karpaloa, että en nähnyt sitä enää tarpeelliseksi. Toki jos haluaa tehdä näistä paremman näköisiä, niin voi sulattaa valkosuklaata ja koristella sillä keksejä, mutta tällä ohjeella tuli myös niin paljon noita keksejä, että mulla ei olisi ikinä ikä ja terveys riittänyt siihen puuhaan :D
Mä ainakin tykkään näistä karpalokekseistä enemmän kuin niistä suolapähkinöistä, sillä karpalo tuo tähän raikkautta. Keksien ulkonäkö ei ole häävi, mutta maku on sitäkin parempi :)


Se on ylihuomenna - nimittäin joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta