21. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 21. luukku

Millaista joulukoristelua Haapiksen kotoa löytyy?


Yläkerrassa meillä on aina muovikuusi. Joskus vuosia vuosia sitten meillä oli oikea joulukuusi, mutta sekä sen saaminen sisälle yläkertaan että sen hävittäminen olivat tosi hankalaa hommaa, joten aito kuusi vaihdettin muoviseen sisareensa. Totta kai alakerrassa on meidän ns. pääjoulukuusi, joka on joka vuosi aito, piikikäs, neulainen itsensä metsästä haettuna :)
Meillä on jouluna ja uutenavuotena aina tapana pitää pienet oman perhepiirin "kutsut" yläkerran salissa - juustoja, keksejä, jotain hyvää viiniä ja herkkuja joulumusiikilla säestettynä - ja viime vuonna jouluna samanlainen tapahtuma pidettiin ulkona uudessa lasisessa kasvihuoneessa. Nuorempana en tykännyt näistä tapahtumista yhtään, sillä mun huone on yläkerrassa ja ihmisten naurun- ja puheensorina ahdistivat, halusinhan olla aina rauhassa ja yksin. Mutta nykyisin tykkään tästä perinteestä, sillä harvoin sitä enää tapaa koko perhettä yhtäaikaa kaikkien ollessa ympäri maata ja maailmaa.


Tämä joulupukki vielä menettelee, mutta inhoan niitä tonttuja!

kuin Dooran ja Dainan olkiversiot!

Näitä tonttuja mä inhoan!
Äitini on todellinen jouluihminen, joten hän löytää aina uusia joulukoristeita ja on mieltynyt muunmuassa näihin isoihin tonttuihin. Muistan lukeneeni joskus nuorena Suurta Tonttukirjaa, jossa oli piirroksia tontuista, kerrottu niiden suvuista, elinpiiristä ja -tavoista ja minua rupesi kirjaimellisesti yököttämään se :D Jotenkin sen kirjan tontut olivat kaikkea muuta kuin suloisia - enemmän kuin rumia menninkäisiä - ja monista tällaisista tontuista tulee aina mieleen se Suuri Tonttukirja.
Lisäksi ne tontut olivat myös harvinaisen rivon näköisiä!
Tuo kuvassa oleva valkoinen kirkko soittaa Jouluyötä, ja tämä kirkko on ollut yksi mun lempparijoulukoristeista! Muistan miten lapsena käänsin sitä pientä vipua ja soitatin sitä elektronista Jouluyötä yhä uudestaan ja uudestaan.
Yhdistän sen siihen hiljaiseen jouluiltaan, jolloin joulusaunassa on käyty ja väki on rauhoittunut omiin oloihinsa ja tuo kirkko soitattaa hitaasti ja hiljaa Jouluyötä. Rakastan sitä tunnelmaa, illan hiljaisuutta ja tummuutta!
Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen kun näin silmät tonttujen...Kaikkia joulukoristeita ei ole vielä edes laitettu, sillä ne tavataan laittaa viimeistään aatonaattona, joulukuusesta puhumattakaan. Mutta tässä vähän esimakua :)

4 kommenttia:

 1. Mummillani on tuo Suuri tonttukirja ja mä rakastin sitä pienenä! :D siinä oli jotain sellaista mihin mä tykästyin kovasti ja halusin rakennella sellaisia pölkkytonttuja kuusen alle. Ihanan jouluisen näköistä siellä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Suuri Tonttukirja kyllä on siinä mielessä inspiroiva, että itsellenikin tuli jonkinmoinen halu rakennella niitä tonttuja :D Jotkut tontut ovat ihan söpöjä, mutta ne sellaiset enemmän maahisen näköiset tontut (yleensä vihreään, harmaaseen ja ruskeaan puettuina) ovat pelottavia :P

   Poista
 2. Meidän äidillä on sellainen tosi "elegantti" sisustustyyli, ja monet joulukoristeet on heillä kultaista tai hopeista ja sellaista tosi "tyylikästä" sisustusta. Itse tykkään enemmän väreistä, erityisesti punainen on musta kaunis ja jouluun sopiva väri jota olen omassa kodissani joulukoristelussa käyttänyt, mutta kukin tyylillään. Vanhempien luona oli aina muovikuusi kun olimme vielä lapsia, mutta jossain vaiheessa vanhemmat alkoi suosia aitoa kuusta. Sen jälkeen kun me lapset muutettiin pois kotoa, ja lopulta vanhemmatkin muutti pienempään taloon, heillä ei ollut kuusta lainkaan! Tämä oli siis viime jouluna, kun vietettiin ekaa joulua heidän uudessa talossa. Äiti ei ole koskaan ollut mikään kuusifani, ja musta on ihan ok että vanhemmat voi viettää omannäköistä joulua, kun lapset on kasvatettu eikä ole enää ns. pakko olla kaikkia jouluperinteitä.

  Mentiin naimisiin miehen kanssa viime vuonna, ja ollaan nyt alettu pitää vuorojouluja. Eka joulu, eli viime vuonna, oltiin aatto miehen vanhemmilla ja tänä vuonna ollaan mun vanhemmilla. Koska he tosiaan muuttivat viime vuonna tuohon uuteen taloon, en ole koskaan ennen viettänytkään aattoa tuolla heidän uudessa kodissa :) Vähän jännittää että miten kaikki menee, kun tässä saa taiteilla kahden perheen välillä ja pitäisi vielä muistaa antaa aikaa itselle ja miehelle. Onneksi vanhempamme asuvat samassa kaupungissa, niin ei tarvi ajella hirveästi. Pikkusen on kyllä tullut mieleen, että miten ihanaa olisi viettää vaan oman perheen kesken joulu täällä kotona (minä, mies ja kissa siis), ettei tarvisi koko ajan miettiä aikatauluja ja että ollaanko nyt oltu tasapuolisesti molempien vanhemmilla jne. Ehkä vielä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä te voisitte viettää esimerkiksi aaton perheen parissa ja lopun joulun keskenänne miehen ja kissan kera? Onhan siinä vähän säätöä, mutta jokaisen kuitenkin olisi hyvä saada viettää juhlapyhät niinkuin itse haluaa.
   Meillä on niin tiivis ja syvälle juurtunut joulunviettoperinne, että itse en ole pystynyt viettämään sellaista ns. vuorojoulua. Jotenkin yhdistän joulun aina siihen, että ollaan oman perheen parissa, mutta toisaalta oma puoliso on nimenomaan omaa perhettä.
   Tai ehkä yksi joulu sinun perheesi luona, toinen joulu miehesi ja kolmas joulu keskenänne? Sori, mä rupean aina keksimään kaikenmaailman ratkaisuja, jotka harvoin edes ovat ratkaisuja mihinkään :D

   Mutta kaikesta huolimatta hyvää joulua sinulle! :)

   Poista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta