19. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 19. luukku


Joulukuu on tullut siihen vaiheeseen, että me lähdimme Doora Unelman kanssa junalla ensin Kokkolaan ja sieltä vanhempieni kyydissä kotiin Haapavedelle loman viettoon. Vanhemmillani on viimeinen (ja varmaan ainoa) vapaa hetki töistä ennen joulua, joten koska äitini kuuli Kokkolan upeista joulukoristeluista ja -kojuista, niin sinne sitten. Tämä juontaa juurensa siihen, että kysyin isältäni josko olisimme voineet käydä Tuurissa Keskisellä, mutta heille matka on liian pitkä suhteutettuna liian lyhyeeseen yrittäjän joululomaan.
Joten Nöppön kanssa matkaamme junalla Kokkolaan, siellä seikkailemme (toisin sanoen laahaamme äidin perässä pitkin katuja) ja etsimme viimeisiä joululahjoja ja käymme jossain syömässä, ja loppupäivästä lähdemme ajamaan kohti pohjois-pohjanmaata.
Tämä on loistava ajoitus, sillä torstain sakeasta lumipyrystä huolimatta Seinäjoelle rantautui jäätävä vesisadealue eilen perjantaina, joka sulatti kaiken viisisenttisen lumen! Olen viimeiset kaksi viikkoa seurannut säätiedotusta tiiviisti ja näyttää siltä että Haapikselle on todellakin luvassa kunnon valkoinen joulu :)

Mä tulen vielä jossakin myöhemmässä luukussa kertomaan omista jouluperinteistä jne, mutta nyt haluaisin kuulla mitä joulu merkitsee teille. Millaisia jouluperinteitä teillä on? Onko joulu teille yksi tuhannen juhlapyhä muiden ohella, vai onko sillä jotakin syvempää tarkoitusta?
Kertokaa! Musta on mukava lukea teidän kommentteja vaikka viime aikoina olen ollut tosi hiljainen vastaamaan teidän kommentteihin. Kaikki on luettu, lupaan sen, mutta olen ollut sen verran kiireinen, etten ole kaikkiin ehtinyt vastata.
Mutta kertokaa niitä omia joulutarinoita, ja jos muistatte jotakin hupaisia (tai vähemmän hupaisia) joulutarinoita, niin niitä saa ja pitää kertoa! :)

kuvassa balletbunilta saamani lahjahame :)

Enää 5 päivää jäljellä jouluun!!

4 kommenttia:

 1. Nämä ja edellisten postausten kuvat sinusta ovat ilahduttavia katsella, koska huomaa että olet "kaunistunut" eli toisin sanoa näytät siltä että olet elinvoimaisen näköinen ja iloisempi. Jatka samoin eteenpäin ja hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentista! Oloni myös on elinvoimaisempi ja iloisempi, mutta kyllä tässä edelleen on matkaa.
   Hyvää joulua myös sinulle :)

   Poista
 2. Mulle tää joulu on sinänsä merkityksellinen, koska vietän sen ensimmäistä kertaa ihmisten parissa, joiden kanssa todella viihdyn ja koitan haastaa myös syömishäiriöisen ruokavalioni. Mulle joulu on ollut aiemmin lähinnä stressiä ja ahdistusta tuova juhla, mutta tänävuonna päätin kovista aikomuksista huolimatta jättää juhlavalmistelut eli jäätävän suorittamisen väliin! Lähetän sitten kavereille pitkin vuotta suklaalevyjä :D ihanaa lumilomaa teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä sun kommenttia oli jotenkin ilahduttavaa lukea! Se, että vietät joulua mukavien ihmisten parissa on jo todella hyvä askel, samoin sh:n ruokavalion haastaminen sekä suorittamisen väliinjättämisen.
   Ympärillä olevilla ihmisillä voi olla - ja yleensä onkin! - todella suuri merkitys omaan mielialaan ja vointiin.
   Syömishäiriö ei joulua ansaitse, eikä sen puoleen mitään muutakaan juhlaa, niin paska tyyppi se on! Sä olet ansainnut jokaikisen kinkun ja laatikon murusen, piparin ja tortun ja koko suklaakonvehtirasian! Ylensyönnin pelko on todella raju, mutta tiedätkö mitä tapahtuu, jos syö jouluna "liikaa"? Ensinnäkin sun kropalle ei ole olemassakaan liikaa ruokaa, vaan kaikki tulee kipeään tarpeeseen. Toiseksi, elimistön aineenvaihdunta saa potkua, koska kroppa joutuu sulattamaan enemmän ruokaa. Tämä näkyy yleensä tehokkaampana lämmöntuotantona, verenpaineen ja sykkeen sekä vireystilan vaihteluna. Paino saattaa nousta, mutta se on nesteitä, sillä et mitenkään pysty syömään niin paljoa, että "lihoisit" kilon pysyvää massaa (rasva- ja lihaskudosta)! Terve ihminen tarvitsee about 7000 kcal yhteen kilon painonnousuun, mutta sulla - kuten sh-potilailla muutenkin - on niin paljon velkaa kropassa, että se 7000 kcal menee vain vaurioiden korjaamiseen: sisäelinten, aivojen, aineenvaihdunnan, luuston, lihaskudoksen, hiusten, ihon, kynsien jne vaurioihin. Eikä yksi 7000 kcal edes riitä, vaan siihen tarvitaan satoja tuhansia kcaleja!
   Muista Sini tämä kun se ahdistus hiipii mieleen. Muista, että sä olet ansainnut ihan kaiken ja sulla on edellytys syödä, jotta pystyisit ratsastamaan ja vikeltämään ja tanssimaan, tai edes hengittämään.
   Laita mulle vaikka viestiä!

   Oikein ihanaa ja mahdollisimman rentouttavaa ja rauhallista joulua sinulle! <3

   Poista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta