1. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 1. luukku

Smuin Ballet'n ballerina Erin Yarbrough baletissa XXMas: The Christmas Ballet, 2013 Edition
Tanssijalle vahva korsetti on välttämätön, sillä se mahdollistaa hyvän tasapainon, korkean developpéen ja auttaa pirueteissa pelkästä ryhdin säilyttämisestä puhumattakaan. Korsettilihakset on onneksi aika helppo treenata hyvään kuntoon, mutta valitettavasti pelkät istumaannousut eivät auta: pitää päästä pintaa syvemmälle.
Erittäin hyvä keskivartalon lihaksia vahvistava liike on lankku, mutta siinä vaiheessa kun jaksaa ylläpitää lankkua useamman minuutin eikä se näin ollen enää tuo tarpeeksi vastusta on aika siirtyä seuraavalle lankkutasolle.

Tähän tarvitset apuvälineeksi jumppapallon, ja tähän liikkeeseen on kaksi variaatiota.
Ensimmäinen variaatio on asettautua punnerrusasentoon niin, että käsivarret ovat suorana ja jalat ovat pallon päällä. Tarkoituksena on, että vartalo muodostaa suht. suoran linjan päästä varpaisiin, joten pidä huoli siitä, että takamuksesi on mahdollisimman alhaalla eikä sojota kohti taivasta.
Pidä tämä asento niin kauan kuin jaksat asentoa muuttamatta.

variaatio 1
Variaatio kakkosessa sen sijaan jalat ovat maassa mutta kädet pallon päällä.
Ota pallo eteesi, seiso polvillasi ja aseta käsivartesi pallon päälle ja suorista sitten jalkasi. Vartalosi tulisi muodostaa suora linja. Varo ettet päästä ylävartaloa yhtään putoamaan, joten joudut jännittämään myös olkapäitäsi pysyäksesi asennossa. Älä päästä lantiota putoamaan, vaan kuvittele suora linja päästä nilkkoihin saakka.
Pysy tässä asennossa niin kauan kuin jaksat, mutta kun tuntuu ettet jaksa enää säilyttää asentoa samana, on aika lopettaa.

variaatio 2

Jouluun aikaa enää 23 päivää!

1 kommentti:

  1. Mulla oli joskus lukiolaisena oma jumppapallo, mutta muuttaessani pois vanhemmiltani en koskaan tuonut sitä mukanani :( sääli, tuo on kyllä kätsy jumppaväline. Tuli tuosta variaatio ykkösestä mieleen, että kaikissa tuonkaltaisissa asennoissa ja esim punnertaessa mun olkapäät, kyynärpäät ja ranteet huutaa hoosiannaa. En tykkää yhtään olla pitempiä aikoja tuolla tavalla ranteideni päällä, ja tämä on toisinaan myös joogassa ongelmana. Onneksi ohjaaja antaa yleensä jonkun vaihtoehtoisen asennon, Liekö ongelma lihaksissa vai nivelissä, en tiedä, mutta erityisesti ranteissa tuntuu aina kauheen tuskaiselta tuo etunoja.

    VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta