11. lokakuuta 2015

Ripaus romantiikkaa

Red lips + low ballet bun = instant ballet show feeling!
Kävin tänään katsomassa kaupunginteatterilla The Young Russian Ballet'n shown "Love Stories", ja koska seurue on mulle täysin tuntematon entuudestaan, lähdin sinne osaksi aika avoimin mielin mutta osaksi myös vähän sillä ennakkoluulolla, että tuleeko tästä nyt mitään. Totta kai piti googlettaa YRB ja ottaa selvää minkälainen kokoonpano on kyseessä, jotta ei olisi ihan ummikkona :D
Eli Young Russian Ballet'n on perustanut Andrey Lyapin ja Anastasia Sverchkova, ja seurue koostuu yksinomaan solisteista, joten kokoonpanooltaan kyseessä on varsin pieni balettiseurue verrattuna esimerkiksi Kansallisbalettiin.
Lisätietoa YRB:sta voit lukea täältä.

kuva Young Russian Ballet'n sivuilta; Elena Petrichenko ja Sergey Chumakov

Show'n repertuaari oli selkeästi jakaantunut klassiseen balettiin sekä moderniin tanssiin, joista jälkimmäisestä oli myös balettiversiota.
Avausnumero - Passion, jonka musiikkina oli Apocalypticaa ja tanssijat isossa kuvassa olevat Elena Petrichenko ja Sergey Chumakov - oli niin huikea, että mua rupesi itkettämään, syke ja hengitys kiihtyi ja olin ihan kananlihalla. Kyseessä oli akrobaattinen moderni tanssi, mutta ei mitään sellaista modernia, jollaista on nähnyt kyllästymiseen asti.
Numerossa kaikkein vaikuttavinta olivat nostot ja erilaiset heitot sekä melkoista akrobatiataituruutta vaativat temput. Näin sanottuna se kuulostaa mauttomalta, mutta sitä se ei ollut! Tanssijoiden välinen luottamus oli ihan käsittämätön, ja jokainen Elenan ja Sergeyn tanssi - kolme kappaletta - oli kuin yhdeltä kokonaiselta henkilöltä, jolla sattui olemaan kaksi vartaloa.
Näiden numeroiden koreografiat oli suunniteltu hyvin tukemaan todella vaikeita ja vaikuttavia nostoja ja parityöskentelyä, ja yhdellä silmäyksellä pystyi toteamaan, että kyseessä olevat tanssijat ovat äärimmäisen taitavia, vahvoja ja keskinäinen kemia pelasi prikulleen.
Mä nautin kaikkein eniten näistä Elenan ja Sergeyn numeroista - jokainen oli siis samantyylistä modernimpaa akrobaattista tanssia; toisen numeron nimi oli The Road (musiikki oli James Newton Howardin) ja kolmas oli Other Reality (musiikki Bobby Tahourin) - ja tanssijapari oli itse koreografioinut nämä tanssit.

Vas. Valse Triste, tanssijat Anastasia Sverchkova ja Evgenii Gerasimenko; oik. Paquita pdd, tanssijat
Alisa Voronova ja Dmitry Kogemyakin

Ensimmäiseen näytökseen oli muutenkin panostettu, sillä tokana numerona oli Sibeliuksen musiikkiin tehty tanssi "Valse Triste", ja siinä tämä naistanssija Anastasia Sverchkova on myös seurueen toinen perustaja. Kaunis musiikki ja kaunis koreografia, mutta olin itse niin edeltävän numeron pauloissa, että tämä kakkonen meni vähän ohi.. :P Tosin en voinut olla huomaamatta, että Evgenii Gerasimenko oli välillä aavistuksen verran myöhässä partneristaan; liekö ollut jännittyneisyyttä?
Kolmas numero - Paquita pdd - oli jo sitä tuttua balettia ja Petipan alkuperäisellä koreolla. Tykkäsin todella paljon Alisa Voronovan tavasta tanssia: siinä oli jotakin sellaista ns. tuoretta tuulahdusta, jollaista ei näe esimerkiksi Svetlana Zakharovassa jne primoissa.
Tästä numerosta - ja tanssiparista muutenkin! - tykkäsin paljon!

Evgenii Gerasimenkon soolo "Temptations" oli varsin omaperäinen, modernimpaa suuntaa edustava tanssi. Ihailin tosi paljon Gerasimenkon tapaa liikkua: samaan aikaan hyvin hallittua mutta samaan aikaan kuin räjähtämäisillään. Mutta vaikka koreografia ja musiikki (joka oli Antonio Salierin) sopi tälle tanssijalle tosi hyvin, mä en jostakin syystä oikein innostunut tästä.

Ekan näytöksen toinen klassinen numero oli toiseksi viimeisenä ollut Talisman pdd, tanssijoina Natalia Gubanova ja Alexey Gerasimov, koreo Petipan.
Mä tykkäsin ihan mielettömästi Natalian Talismanin soolosta! Se oli hirmu vaivattoman ja leikkisän oloinen, ikään kuin "tanssinpas tässä nyt vähän" -tyylinen, mutta hyvin viimeistelty. Ja Gerasimovilla oli vallan huikeat hypyt! :D

Vas. Natalia Gubanova ja Alexey Gerasimov "Carmen"; oik. Elena Petrichenko ja Sergey Chumakov "Other Reality"

Toisen näytöksen ehdottomasti mun suosikkinumerot olivat kakkosena ollut Carmen, sekä neljäntenä ollut Other Reality!
Talismanissa esiintyneet Natalia Gubanova ja Alexey Gerasimov sopivat mun mielestä paremmin Carmeniin: Nataliassa oli tulta, tappuraa ja temperamenttia, mihin Alexey vastasi hyvin ja uskottavasti. Jokainen asento ilmensi sitä espanjalaista tulisuutta ja härkätaistelufiilistä, ja molemmat todella ilmensi rooliaan loppuun saakka. Mä tykkäsin tästä todella paljon!!

Other Reality, Elena ja Sergey... todellakin other reality!!
Tämä tanssi oli aivan yhtä kiihkeä ja intohimoinen kuin ihan ykkösenä nähty Passion, ja keräsi yleisön kaiketi ainoat bravo-huudot - samoin multa. En välillä pystynyt edes taputtamaan, koska vain tuijotin näiden tanssia.
Miten tanssi voikin olla ja ilmentää niin voimakasta intohimoa ja voimaa?
Välillä se oli kuin kiusoittelua - yksi nopea suudelma siellä ja toinen täällä - mutta tunnelma säilyi koko ajan. Tanssijoiden välinen luottamus oli jotakin niin uskomatonta; miten toinen on täysin toisen varassa, ja jos siitä putoaa niin pahasti käy. Mutta ei, molemmat yhtä vahvoina tukemassa toista.
Ensimmäisessä numerossa Passionissa oli yksi sellainen nosto ja pudotus, jossa Sergey oli ensin nostanut Elenan ylös ja sitten yhtäkkiä irroitti otteensa, jolloin Elena teki ikään kuin vapaapudotuksen, ja juuri ennen kuin hän osui maahan, hän pysäytti pudotuksen jotenkin tarttumalla Sergeytä jaloista. En valehtele kun sanon, etten ollut ainoa, jonka sydän jätti lyönnin välistä. Oli se niin huikeaa!

Tokassa näytöksessä muina numeroina oli Alisa Voronovan ja Dmitry Kogemyakinin tanssima numero Despite my love (koreon oli tehnyt Kogemyakin, musiikki Mozartin), ja kyseessä oli balettinumero. Todella hieno ja näyttävä tanssi!
Kolmantena numerona oli Anastasia Sverchkovan ja Evgenii Gerasimenkon Evanescence, johon koreon oli tehnyt Gerasimenko, ja musiikkina oli georgialaista kansanmusiikkia.
Tämäkin loistava numero - kuten kaikki! - mutta tämä ei niin hirveästi jäänyt mieleeni. Olin taas huomaavinani, että Gerasimenko oli ihan aavistuksen Anastasiasta jäljessä, joten jäin seuraamaan ja pohtimaan tätä liiaksi. Tyypillistä mulle...

ylhäällä Paquita, tanssijat Alisa Voronova ja Dmitry Kogemyakin; alhaalla vas. Other Reality; oik. kaikki

Viimeinen numero - Piazzollan musiikkiin tehty Love & Surprise - oli tango, jossa esiintyi kaikki tanssijat, jokainen vuorollaan pienellä soolonpätkällä ilmentäen tokan näytöksen roolejaan. Esimerkiksi Carmenissa nähtyjen Gerasimovin ja Gubanovan tango oli täynnä espanjalaista temperamenttia, kun taas akrobaattitanssijat Petrichenko ja Chumakov tangosivat näyttäen huikeita temppujaan, mukaan lukien sen Elenan vapaapudotuksen.

pääsinpäs kerrankin käyttämään mun uusia housuja, joita todella epäilin käyttää. Kuminauhavyötärö, erittäin leveä lantion ja reisien alueen leikkaus ja kapeat lahkeet don't sound so flattering. Mutta yksinkertainen kampaus, korot ja tyköistuvampi paita (jonka puutteessa tungin helman housunvyötärön sisään :D) antoi housuille oikeutta ;)

Tykkäsinkö?
Hell yeah! Tanssijat olivat todella taitavia ja loistavia esiintyjiä, ja he tosiaankin osasivat ottaa yleisön haltuun! Totta kai toiset numerot olivat enemmän mun mieleen kuin toiset, mutta kylmäksi yksikään numero ei mua jättänyt.
Tämä show tuli tosi tarpeeseen, sillä tanssituntien puuttuessa olen alkanut menettää sitä balettihinkua ja motivaatiota. Sain ne kyllä hyvin takaisin; istuin välillä nauraen, välillä itkien, ja päätin varata peilisalivuoron heti huomenna :D

Tähän loppuun pari videota, jotka kuvasin ollessani Dooran kanssa lenkillä.
Oi sitä riemua, kun koira huomaa jotakin äärettömän mielenkiintoista kesken developpe-treenin.. :D

Näin loppuhuomautuksena pahoittelen kuvien huonoa laatua. Yritin ottaa kuvat mahd. vaivihkaa ja myös istuin kymmenennellä rivillä, joten en saanut hirveän hyvälaatuisia kuvia.
Mutta parempi näin kuin ei kuvia ollenkaan, right? :)

12 kommenttia:

 1. Olet ihan todellisen ballerinan näköinen kuvissa:):) ryhti ja koko olemus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos ihan mielettömästi! <3 Tää sun kommentti todella oli ihana ja piristi päivää :)

   Poista
 2. Minkä merkkiset housut? Ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on Vilasta ostettu :)
   Vaati vähän totuttelua uuteen malliin, mut ihanat jalassa!

   Poista
 3. Otsatukka sopii sulle hirmu hyvin!! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana asu ja ihanat hiukset :)! Itse oon pitsipaitojen fani niin täytyy vielä erikseen kehua tuota valkoista paitaa, aivan huiman kaunis!
  Kaikki nostot esityksissä on mun mielestä kohokohtia. Pidätän aina vaistomaisesti hengitystä niiden ajan :D.

  VastaaPoista
 5. Hei kiva postaus! Ihana asu sulla ja näytät tosi hyvältä muutenkin :).

  Mä kävin viime vuonna katsomassa Vaasassa Young Russian baletin esityksen ja olihan ne ihan älyttömän taitavia. Päällimäisenä mulle jäi mieleen ne älyttömät akrobatiset jutut. Välillä vain haukkoi henkeään katsomossa, kun ajatteli että ei sellaisista hypyistä ja nostoista voi seurata mitään hyvää :D Välillä mietin, että tanssit näyttivät baletin ja sirkuksen yhdistelmältä. Ei huono idea sekään!

  VastaaPoista
 6. Olet kaunis! Todella hyvä blogi ja mukavat ja selkeät postaukset! Tulen käymään toistekki!:)

  VastaaPoista
 7. Haluisitko ammattitanssijaksi? Osaisikko kuvitella itses Suomen kansallis oopperaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan näihin kysymyksiin tuolla Q & A part 3 -postauksessa :)

   Poista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta