9. lokakuuta 2015

And the winner is...

Sain eräältä lukijalta vallan mainion postausehdotuksen: proteiinipatukkaraati, jossa viisi prodepatukkaa testiin. Joten here we go.. :)

Testattavat proteiinipatukat valitsin hinnan, mahdollisen maun, kuultujen kommenttien sekä omien mieltymysten perusteella. Jätin tästä pois kaikki Leaderin patukat, sillä niiden Softbareja lukuunottamatta kaikki ovat sellaisia jauhopatukoita, ja todella inhoan niitä.
En ole näistä arvosteltavista patukoista kokeillut kaikkia aiemmin, joten nyt pääsin sitten testaamaan nekin.
Olen jakanut nämä kolmeen hintaluokkaan: 1€ ja alle; 1-2,5€ ja yli 2,5€. Arvosteluasteikko on 1-5 (huono-erinomainen), ja siihen vaikuttaa maku, koostumus ja ravintosisältöEli ensimmäisenä vuorossa Fitbarin suklaanmakuinen patukka. Olen kokeillut aiemmin sitä juustokakun makua ja päätin kokeilla tätä suklaata, sillä se kolmas makuvaihtoehto (punaiset marjat) ei kuulostanut kovin houkuttelevalta.
Ei ole hinnalla pilattu, koska maksaa vain euron, ja maku-hintasuhteeltaan hyvä! Yleensä en tykkää suklaan makuisista proteiinipatukoista, koska niissä on ikävä teollinen jälkimaku ja lähes poikkeuksetta ovat koostumukseltaan joko liian purkkamaisia tai sitten tosi jauhoisia. Mutta tämä oli iloinen yllätys, sillä maku oli kohtalaisen mieto mutta kivan suklainen ja makea, koostumukseltaan hieman toffeemainen (eli ei todellakaan semmoinen jauhoinen!) ja pehmeä.
Mutta. Proteiinipatukaksi jäin ihmettelemään proteiinin määrää: 35-grammaisessa patukassa vain 11,2 gr proteiinia, hiilihydraatteja 14,9 gr (joista sokeria 10,1 gr), rasvaa 3,5 gr ja energiat 135 kcal. Mietinkin tämän patukan kohdalla, että taitaa kääreessä oleva kuva Jutasta ja Bullista myydä enemmän kuin tämän patukan ravintosisältö. Toki varsin kivasti brändätty, ja ainakin näin omaan mieleeni tämä vetoaa varmasti enemmän naisiin kuin miehiin, sillä väreinä on käytetty pirtsakkaa pinkkiä, limeä ja valkoista.
Mutta euron proteiinipatukkana maku ja koostumus saavat 3,5, mutta ravintosisältö 2,5. Kokonaisarvosanaksi annan 3.Toinen 1€ hintaluokasta on Lidlin Sportyfeelin Blueberry yoghurt dream, eli siis maitosuklaalla kuorrutettu mustikan ja jogurtin makuinen prodepatukka.
Varsin maukas patukka ja mustikan pystyy jopa maistamaan, mutta jälkimaku on "hieman" epäilyttävä ja vähän jauhoinen. Verrattuna Fitbariin tämä maistuu myös halvemmalle.
Ravintosisällöltään ei vedä vertoja Fitbarille, ja proteiinipatukaksi aika heikko. Eli 138 kcal kokonaisenergiat, rasvaa 3,5 gr, hiilihydraatteja 16,1 gr (sokeria 9,8 gr) ja proteiinia vain 10,5 gr, ja patukka painaa sen 35 gr.
Maku ja koostumus saavat 3, ravintosisältö 2 ja kokonaisarvosanaksi 2,5.


Seuraavaa hintaluokkaa edustaa Fastin Naturally High Protein, josta makuna kookos. Eli tämä(kin) suklaalla kuorrutettu kookoksen makuinen patukka, ja painaa 35 gr.
Ihan ensimmäiseksi huomasin semmoisen kivan kookoksen tuoksun, kun avasin pakkauksen, joten tästä plussaa! Kookos todella maistuu mutta ei liikaa, ja ohut suklaakuorrutus sopii yllättävän hyvin sen kanssa. Koostumukseltaan varsin kiinteä ja hieman sitkeähkö, mutta hajoaa hyvin pureskeltaessa. Ei jätä semmoista teollista jälkimakua, ja siitä toinen plussa :)
Ravintosisällöltään pesee sekä Fitbarin että mini-Sportyfeelin tehokkaasti, sillä proteiinia on 15 gr, hiilareita 11 gr (sokereita 3,4 gr) ja rasvaa 3,6 gr, ja kokonaisenergiat 120 kcal.
Tämän patukan huono puoli on se, että ei jätä kovin kylläiseksi ja ainakin mä jäin kaipaamaan lisää. Lisäksi mikäli olet kovin herkkävatsainen, tämä saattaa aiheuttaa vatsanväänteitä, sillä hiilareista 7 gr on polyoleja, eli eri makeutusaineita.
Mutta arvosanaksi mausta ja koostumuksesta annan 4, ravintosisällöstä 3,5 ja kokonaisarvosanaksi 3,5.


Toinen saman hintaluokan patukka on Sportyfeelin Protein+ Crispy caramel (60 gr), eli maitosuklaalla kuorrutettu toffeen makuinen patukka.
Tässä on kyllä patukkaa purtavaksi! :D Maku on aika heppoinen mutta toffee oli juuri ja juuri tunnistettavissa, etenkin jälkimaussa. Plussaa ehdottomasti siitä toffeekrispistä! Koostumukseltaan aika paksua ja sitkeähköä ja säilyy samanlaisena vaikka kuinka pureskelisi. Jättää huulille ja suuhun sellaisen kuorrutuksen, ja ainakin minut se sai ottamaan uuden haukun mahdollisimman nopeasti. Makeannälkään varsin kiva protskupatukka, ja kannattaa muuten pitää esimerkiksi vesipulloa lähellä, sillä tästä tulee jano!
Ravintosisällöltään jo varsin mukava, sillä 60 grammassa on 203 kcal, rasvaa 5,9 gr, hiilareita 21 gr (sokereita 0,9 gr) ja proteiinia 24 gr.
Jälleen pieni makeutusainevaroitus, sillä tätä on makeutettu mm. maltitolilla, maltitolisiirapilla sekä sukraloosilla. Eli mikäli olet herkkävatsainen makeutusaineille, en voi suositella syömään patukkatolkulla. Lisäksi tämä sisältää heraproteiinia, joten laktoosi-intolerantikot voivat oireilla (tosin itse en oireile tästä), ja varoituksen sananen myös pähkinäallergikoille, keliaakikoille sekä kananmuna-allergikoille: voi sisältää pähkinöitä, gluteenia ja kananmunaa.
Mutta arvosanoihin. Maku ja koostumus saavat 4, ravintosisältö 4, ja kokonaisarvosanaksi annan myös 4.


Viimeisenä ja myös yli 2,5€ hintaluokkaa edustaa QuestBar, makuna Cookies & Cream (Oreo).
Itse asiassa oli hiukan hankalaa unohtaa kaikki aiemmat ajatukset Questbareista ja olla täysin puolueeton, myönnetään :D

Rapea, sattumainen ja makea, ne tulevat ensimmäiseksi mieleen. Lisäksi mietin, että onko tämä jäänyt keskeneräiseksi? Mutta QuestBarit ovat ikään kuin rapeita taikinapatukkoja, jos näin voi sanoa. Maultaan todellakin makea, ja koostumus on vähän jostakin oikein tahmean ja oikein jauhoisen patukan välimaastosta, sillä koostumukseltaan on kiinteä mutta murenee suussa hyvin. Mikrottaminen voisi olla kokeilemisen arvoista, tai vaikka uuniin muutamaksi minuutiksi. Näistä voisi varmasti tehdä myös hyviä pikkuleipiä :)
Ravintosisällöltään tämä pesee koko porukan, sillä energiaa on 190 kcal, rasvaa 9 gr (tyydyttynyttä vain 2,5 gr, joka on kokonaisarvoon nähden pienin määrä näiden viiden patukan kesken), hiilareita 6 gr (joista sokereita 1 gr ja polyoleja 2 gr, joka kannattaa huomata), proteiinia 21 gr ja kuituja 14 gr.
Negatiivinen puoli on ehdottomasti noiden kuitujen runsas määrä, sillä itselläni turpoaa siitä vatsa! Aiemmin liitin tuon vatsan turpoamisen ruoan määrän lisäämiseen, sillä söin näitä Questbareja useamman viikon ajan, mutta sitten pidin parin viikon tauon ja korvasin ne suklaapatukoilla. Nyt pari päivää sitten maistoin itselleni uutta Questia (mansikkajuustokakku, ei hirveän erikoista btw) ja huomasin selvän vatsan turpoamisen.
Lisäksi Questien proteiini on hera- ja maitoproteiinipohjaista, joten laktoosi-intolerantikot saattavat oireilla (mutta itse en tähän reagoin), ja tämä maku sisältää myös mantelia.
Mutta mitä arvosanoihin tulee, niin maku ja koostumus 5, ravintosisältö 4,5, ja kokonaisarvosanaksi 5. 

Eli summa summarum: QuestBar vie tässä porukassa voiton kirkkaasti, mutta hyvää kakkostilaa pitää Sportyfeelin Protein+ ja siitä niukasti häviää Fastin kookoksen makuinen Naturally High Protein. Jumbosijalle pääsi mini-Sportyfeel, sillä sen voitti Fitbarin suklaapatukka.


Tämä oli leikkimielinen proteiinipatukoiden vertailu, eli patukoita vertaillessa on lisäaineina käytetty hyppysellinen hymyä ja isompi annos huumoria, ja joukkoon on voinut päätyä lirahdus naurua sekä makumieltymyksiä ;)  

4 kommenttia:

 1. Tää oli hyvä! Tekisi mieli kokeilla muutamaa noista patukoista tän postauksen jälkeen. Vaikka suht paljon oon eri patukoita kokeillu nii nää kaikki oli sellasii mitä en oo maistanu!
  Täällä saksassa ei fitness buumi (onneksi!!) ole yhtään niin esillä kuin Suomessa, ei löydy mitälieprotskutuotteita kaupan joka kulmalta, mikä onkin ainoa huono puoli mun kannalta sillä ne olis hyviä eväitä, kun jopa tässä paranemisen vaiheessa täytyy olla tarkka ettei ruokailujen välit veny. Täällä olen nyt eväspatukkani käynyt luontaistuotekaupasta hamstraamassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä todella voin suositella noita Questbareja, ne on kyllä USA:n lahja proteiinipatukoiden maailmassa :D Ainoa miinuspuoli on niiden hinta (halvimmillaan kaupasta saa 3 eurolla :/) ja sitten tosiaan jos on kovin herkkävatsainen, niin tuo kuidun määrä saattaa turvottaa vähän. Mutta makuja on todella paljon, ja omat suosikkini on ainakin tuo Oreo ja S'mores (voi luoja sitä... ah!).
   Mutta Lidlin patukat ovat hintaansa nähden ihan ok, ja luulisi että niitä löytyy Saksasta :'D
   Kannattaa kokeilla eri makuja ja brändejä, sillä tavalla löytää ne omat suosikit :)

   Poista
 2. Mä oon jo pitkään kerännyt kuvia protskupatukoista kun oon myös aatellut tehä protskupatukkaarvostelun :D

  Mun lemppareita noista ylemmistä ovat kookos ja se Lidlin toffee! <3

  VastaaPoista
 3. Questbar ♥ eilen testasin keksimuotoa postauksesta poimien ja oli tosi hyvää :) ehkä tuota lidlin prodepatukkaa voisi myös testata jahka uskaltaa :) kiva että innostuit proteiinipatukkaraadista, tätä oli kiva lukea :)

  VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta