28. syyskuuta 2015

Ask me a question!

Postausaiheiden puuttuessa päätin, että on aika tehdä kysymyspostaus.
Eli perinteiseen tapaan heittäkää kommenttiboksiin kysymyksiä, niin kokoan niistä Q & A -postauksen.


Lisäksi jos teillä on jotain postausehdotuksia, niin niitäkin saa (ja pitääkin!) kertoa :)

Ps. Olenko mä ainoa, joka on mielissään siitä, että kesä on ohi, on syksy ja talvi tulee kohta? Kertokaa mitä mieltä olette, koska tuntuu, että jokainen surkuttelee kesän päättymistä ja mä hymyilen kun sataa vettä :D

15 kommenttia:

 1. Tässä muutama kysymys: Missä baletissa haluaisit tanssia pääroolin? Missä olet erityisen hyvä baletissa? Ja missä huono? Mitä balettivaatteita ostaisit jos voisit ostaa mitä vain?

  Vilkaiseppa muuten minunkin baletti aiheinen blogi: http://dreamsofballet.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Saako kysyä muutakun balettiaiheisia? :D jos saa niin täältä pesee:
  Millä kolmella sanalla kuvailisit sun arjen pukeutumista? Tykkäätkö pitää hattuja? Lempikasvi ja -villieläin? Millaisesta sisustuksesta tykkäät? Lemppari nähtävyys Suomessa? Inhokkisana? :'D

  VastaaPoista
 3. Olen miespuolinen joka on käynnyt usean vuoden salia. Olen aina lopussa venytellyt ja saan suht helposti spagaatin pitkittäin, mutta poikittain lähes mahdotonta. Siinä tulee aina sellainen kipuraja sisäreisissä.. Ei vaan tiedä miten paljon uskaltaa venyttää siitä eteenpäin. Sellanen epätietoinen pelko saattaako paikat venähtää vai onko turvallisti venyttää lisää.. Millainen oli sun progressi?

  Lisäksi onko hajua mitä aikuisten alkeiskurssi 1 ja 2 pitää sisällään? Eikö noiden kurssien tarkoitus ole lähinnä hinkkaa liikkeitä, jotka parantaa venytystä tuleviin koitoksiin? Oletan, että siinä menee monta vuotta kunnes opetetaan hyppyjä/nostoja/piruetteja/koreografioita yms? Homma vaatii varmaan aika paljon kärsivällisyyttä? Itse jotenkin koen, että opin asioita joihin mulla löytyy motivaatiota suht nopeasti ja tylsistyn helposti jos edetään liian hitaasti eteenpäin.

  -enzo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Olen postaillut venyttelystä aiemmin, ja seuraavassa on linkki venyvyyden ja liikkuvuuden lisäämiseen: http://the-diary-of-ballerina.blogspot.fi/2014/06/toivepostaus-venyttely-ja-liikkuvuuden.html
   Ja seuraavasta linkistä pääset lukemaan muita venyttelyaiheisia postauksia (sama löytyy siis venyttely-tunnisteella tuolta sivupalkista): http://the-diary-of-ballerina.blogspot.fi/search/label/venyttely

   Mä en ole koskaan onnistunut keskispagassa, tosin en ole sitä koskaan hirveästi tavoitellutkaan. Keskispagaatti on tavallista spagaattia haastavampi saavuttaa eikä kaikki sitä pysty tekemäänkään johtuen ihan ruumiinrakenteesta; toisilla esim. lantion rakenne ei salli täyttä keskispagaattia.
   Itse olen sitä harjoitellut sammakkovenytyksellä, jalat auki seinää vasten, peppu seinää vasten ja jalat auki. Löytyvät kaikki venytykset noista postauksista.
   Kun venyttelet, niin on äärimmäisen tärkeää että lihakset ovat lämpimät, ja olen itse huomannut että erilaiset jalan heitot lämmittävät myös nivelet saaden nivelnesteet liikkeelle, jolloin myös venyttely on hiukan helpompaa.
   Kuuntele tuntemuksia: tuntuuko lihaksissa semmoinen ns. venyttävä kipu (tiedät varmaan?), vai onko kipu erilaista, vihlovaa tai pistävää, joka voi ennakoida revähdystä? On tosi tärkeää tunnistaa ja erottaa nämä keskenään, jotta et revähdytä paikkoja.
   Mitä mun spagaprogressiin tulee, niin mä olen suht. venyvä, jos vaan venytän säännöllisesti. Mulla on myös yliliikkuvat nivelet, joten joudun olemaan tosi tarkkana, etten samalla venytä niveliä.

   Veikkaan, että aikuisten alkeiden 1 ja 2 pitää sisällään perusteet. Perusasennot, perusliikkeet - pliét, tendut, jetét, rondit, erilaiset port de brasit, helppoja hyppyjä keskellä, yksinkertaiset piruetit (soutenut), jotain taivutuksia. Alkeita, sillä baletissa perusteet luovat pohjan sille pyramidin huipulle: ilman vahvaa pohjaa ei pysty tekemään vaikeampia liikkeitä.
   Koreografioita opetellaan tavallaan joka tunnilla (tai ainakin itse koen niin), sillä keskilattialla tehdään erilaisia tanssillisia sarjoja, joissa on tietty koreografia. Toki uskon sinun tarkoittavan isompia koreografioita, mutta mikäli on esimerkiksi näytösmahdollisuuksia, niin niihin tehdään koreografioita. Hyppyjä harjoitellaan alusta alkaen; opetellaan ensin perus sautet, sitten echappet, sitten changementit, grand jetét, pas de chatit, grand pas de chat ja niin edelleen, asteittain vaikeutuen. Nostot kuuluvas pas de deuxiin, joten mikäli tanssit koulussa jonka opinto-ohjelmaan kuuluu parityöskentely, niin silloin pääset harjoittelemaan sitäkin. Siitä kannattaa ottaa selvää, sillä kaikissa kouluissa tämä ei ole mahdollista.
   Kärsivällisyyttä baletti vaatii! Todellakin! Olen itse tosi lyhytpinnainen ja hukkaan motivaation turhankin usein, mutta yksikin onnistuminen baletissa puskee sitä motivaatiota ja on palkitsevaa, sillä tämä on kaikkea muuta kuin helppoa! On yksi ainoa oikea tapa suorittaa liike, täydellisyyttä ei ole olemassakaan ja aina riittää parannettavaa, joten itselleni jokainen onnistuminen tanssissa merkitsee tosi paljon ja auttaa taas jaksamaan. Mä takaan sulle, että välillä tulee hetkiä kun miettii, että voi kun mentäisiin jo eteenpäin, mutta sillä tendun hinkkaamisella on syynsä: se lämmittää ja vahvistaa nilkkaa ja se kuuluu plién tavoin niin perusteisiin, että ellei sitä osaa niin on hukassa.
   Mutta mä olen oppinut baletin myötä kärsivällisemmäksi. Kehitys ei ole yhtä suoraa viivaa, vaan välillä sitä junnaa paikallaan pitkäänkin, ennen kuin tulee semmoinen kehityspiikki. Kun motivaatiopula ja masennus iskee päälle, niin silloin keskityn vain siihen, että teen liikkeet niin hyvin kuin osaan ja keskityn siihen. Baletti on kuitenkin todella palkitsevaa kun siinä onnistuu tekemään edes pari tendua oikein; ihmiskehoa ei ole suunniteltu 180-asteista aukikiertoa varten, joten jo pelkkä perusasento vaatii uusien lihasten kehittämistä ja paljon keskivartalovoimaa.

   Mutta tsemppiä! :)

   Poista
 4. Täältä pesee :D

  -Ikäsi?
  -Syntymäpäiväsi?
  -Koirasi ikä?
  -Kauan olet harrastanut balettia?
  -Kuinka monta tuntia tanssit viikossa?
  -Lempiaine koulussa?
  -Lempiruoka?
  -Inhokkiruoka?
  -Lempiherkku?
  -Mikä on parasta itsessäsi? (kolme asiaa vähintään!)
  -Oletko ollut töissä jossain; missä?
  -Mitä tahtoisit tehdä työksesi?
  -Kolme toivomustasi?

  VastaaPoista
 5. Jes kiva teit tälläsen!

  Onko sulla lempinimiä? Mitkä ovat Dooran lempinimet?
  Mitä teet silloin kun on tylsää ja tahdot kuluttaa aikaa jotenkin kivasti?
  Käytkö kirppiksillä?
  Lempivärisi?
  Mikä on lempiruokasi ja ruoka jota et laittaisi suuhusi alas mistään hinnasta?
  Mitä tekisit jos voittaisit lotossa paljon rahaa?
  Onko sulla millainen perhe; sisaruksia ? Onko perhe tärkeä sinulle?
  Mitä toivot tulevaisuudelta?
  Mitä pelkäät?
  Miten päädyit tanssimaan juuri balettia?

  Haha, näitä oli hauska keksiä :D

  VastaaPoista
 6. Mitä harrastuksia sinulla on ollut aiemmin? Onko sulla suunnitelmissa harrastaa Dooran kanssa jotain?

  Joku Doora-aiheinen postaus voisi olla kiva, lisäksi joku joogailu/venyttelyjuttu :) proteiinipatukkaraati, viisi testiin ja paras voittakoon! :D :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joogasta ja venyttelystä olen postaillut aiemmin ja löytyvät ainakin tuolta "venyttely" -tunnisteesta.
   Mutta tuo proteiinipatukkatesti kuulostaa tosi hauskalta idealta! Joo! Ja mitä Dooraan tulee, niin mulla alkoi itämään jo postausidea siitä.. ;)
   Kiitti hei Sini hyvistä ideoista! :)

   Poista
 7. - Onko sulla paljon ystäviä?
  - Mitä pelkäät?
  - Tykkäätkö matkustaa?

  VastaaPoista
 8. -Kun valmistut (tradenomiksi?) niin mikä olisi sellainen realistinen unelmaduuni, mitä haluaisit noilla papereilla tehdä?

  Hmm empäs nyt keksinytkään muuta kysymystä :D

  VastaaPoista
 9. Mitkä on sun lempparibalettidokumentteja? Jos voisit olla hetken aikaa joku muu niin kuka haluaisit olla?
  Voimia ja rohkeutta sydämelle ja mielelle<3 Leenaniina

  VastaaPoista
 10. Täällä toinen, joka pitää syksystä kaikkein eniten! :) Sateesta en tosin pidä, mutta kuiva, kirpeä syysilma on parasta <3

  Kysymyksenä voisin heittää ihan sellaisen, että mikä on mielestäsi kaunein paikka maailmassa ja miksi?

  VastaaPoista
 11. Tässä nyt jotain jota varmasti on kysytty vastaa näihin jos haluat:D
  -lempi variaatio
  -tankosarja
  -Tanssija
  -jos sulla olis mahdollisuus päästä sun unelma bqlettiseurueeseen mikä se olisi?
  -millaisessa puvussa haluaisit esiintyä
  -minkä roolin tahtoisit tanssia ja mistä baletista
  Sitten jotain ehkä vähän syvällisempää:
  -mitä sun mielestä onnellisuus on
  -mitä saat tanssista
  -millainen olisi sun unelma elämä ja tai päivä

  VastaaPoista
 12. Millainen lääkitys sulla on vai onko? Käytkö psykoterapiassa?

  Ei tarvitse vastata, mikäli liian henkilökohtaisia kysymyksiä. Kaikkea hyvää syksyyn ja tulevaan talveen<3

  VastaaPoista
 13. mitkä venvyydet osaat

  VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta