13. helmikuuta 2015

Maan mainioin Daim-piirakka

Jokainen minut tunteva ihminen tietää, millainen herkkuperse mä olen. Rakastan leipoa mokkapaloja, ja vähän aikaa sitten löysin Daim-piirakan ohjeen ja päätin kokeilla. Ja voin sanoa, etten ole parempaa piirakkaa/kakkua koskaan ennen syönyt, vaikka itse sanonkin! ;)
Joten päätin jakaa tämän ihanan kakun/piirakan ohjeen tänne, jotta voitte kokeilla itse ja kertoa mielipiteenne! 

valmiita Daim-piirakan paloja. pahoittelen huonoa kuvanlaatua..

Tällä reseptillä tulee pellillinen tuota Daim-piirakkaa.

Pohja (tämä resepti on kulkenut meillä suvussa jo useampien sukupolvien ajan)

2 kananmunaa
3 dl sokeria
1,5 dl maitoa (tässä piirakassa käytin maidon sijaan vettä)
150 gr sulaa voita tai margariinia
4,5 dl (karkeita) vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Tee pohja näin

- Riko kananmunat kulhoon ja lisää sokeri, ja vatkaa voimakkaasti vaahdoksi.
- Lisää tähän vaahtoon maito (tai vesi), ja lisää myös sulatettu voi. Sekoita näitä hieman.
- Lisää seokseen jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita huolellisesti, kunnes seos on tasaista
- Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille niin, että taikina peittää koko pellin.
- Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 min.; itse olen huomannut, että vartti riittää
- Ota kakkupohja uunista ja laita se jääkaappiin jäähtymään.


Kuorrutus

- 150 gr voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunan keltuaista
- 2,5 kpl isoa Daim-patukkaa

Tee kuorrutus näin

- Rouhi Daimit
- Sulata voi kattilassa, lisää sokerit ja keltuaiset.
- Anna kiehahtaa parisen minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa paksuuntua ja muuttua tasaiseksi. Sekoita koko ajan!
- Nyt lisää rouhitut Daimit seokseen. 
- Anna seoksen kiehahtaa vielä parisen minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Mikäli haluat, voit säästää Daim-rouhetta koristeluun.
- Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneeneelle pohjalle, sillä täyte jämähtää äkkiä.
- Mikäli jätit Daim-rouhetta koristelua varten, ripottele ne heti valmiin kakun täytteen päälle.

Anna piirakan jäähtyä jääkaapissa esim. tunnin, jotta kuorrutus kovettuu hieman.

Ja sitten ei muuta kuin nauttimaan!

7 kommenttia:

  1. Tuo kuulostaa todella hyvältä! On pakko linkata eräs toinenkin ohje, jota tuli tällaisena sokerihiirenä kokeiltua: valkosuklaalla päällystetyt hopeatoffeekeksitikkarit. Tehtiin pohja ohjeen mukaan, ja uitettiin pallot sulassa valkosuklaassa :D. http://www.kinuskikissa.fi/hopeatoffee-tikkarit/

    VastaaPoista
  2. Käypäs sinäkin osallistumassa haasteeseeni blogissani! :)
    https://tanssitytto.wordpress.com

    VastaaPoista
  3. Syövätkö ballerinat herkkuja?:D anteeksi tyhmä kysymys

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei ballerinat söisivät herkkuja?

      Poista
  4. Hei, tyhmyyttäni vahingossa poistin sun kommentin blogissani, kun piti julkaista... Mutta siellä on vastaus :)
    Ja ooh apua, daim-piirakka! Oispa daim vegaanista..

    VastaaPoista
  5. Eikö nuo keltuaiset kypsy tuossa kuorrutteessa?

    VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta