8. tammikuuta 2015

Dance Spirit

Löysin Dance Spirit -lehden nettisivuilta ihan loistavan How to Ballet -osuuden, joka siis käsittää vinkkejä ja neuvoja eri baletin pulmiin, olipa kyse adagioista, pirueteista tai Vaganova-akatemiasta.

Tämä teidänkin täytyy käydä tsekkaamassa!
Tuo How to -osio löytyy klikkaamalla tätä.

4 kommenttia:

 1. Oon yläastelainen vaasasta ja haaveilen tanssijanurasta. Oon kuulemma ihan lahjakas ja hyvä eläytymään mutta en käy mitään erityiskoulua tai tunneilla. Haluan kamalasti ammattilaiseksi luuletko että mulla on mahdollisuus ja miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman tunteja et voi tulla ammattilaiseksi, se on karu fakta. Toinen sellainen on, että sun olisi pitänyt aloittaa jo aikaisemmin: ammattilaiset ovat aloittaneet tanssituntinsa jo ihan (pikku)lapsina.
   Suomessa ammattiballerinaksi voi opiskella Suomen balettioppilaitoksessa, mutta ilman aiempaa balettitaustaa sinne on melko vaikeaa päästä.

   Eli sun pitäisi nyt ensin nopeasti päästä tunneille ja edistyä nopeasti - todennäköisesti sun täytyisi tehdä opinnot ainakin tuplanopeudella, jotta voisit yläasteen päätyttyä pyrkiä balettioppilaitoksen toisen asteen koulutukseen.

   Poista
 2. Ymmärsit väärin olen tanssinut jo kauan ja käyn viikottain tunneilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, okei! Päättelin tuon "en käy mitään erityiskoulua tai tunneilla" -kohdan perusteella, ettet käy tunneilla.
   Sun kannattaisi jutella sun open kanssa näistä asioista, koska hän tuntee sinut ja osaa neuvoa sua siltä pohjalta.
   Mutta ammattilaisballerinat tulevat SBO:sta, mutta esim. Turun konservatorio - ja oliko Tampereenkin? - kouluttaa tanssijaksi myös, ja tietyt amk:t tanssinopettajaksi, mikäli pedagogiikka kiinnostaa.

   Mutta mä suosittelen puhumaan sun opettajan kanssa.
   Tsemppiä!

   Poista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta