24. lokakuuta 2014

Syksyn uutuuksia

Uutta lukuvuotta ei voi koskaan aloittaa ilman mitään uutta, eikä tämäkään syksy ole ollut poikkeus.
Olenkin tässä syksyn mittaan hankkinut uusia balettitarvikkeita: trikoot, pehmeät tossut, hikisortsit, pitsihameen sekä kolme leotardia.
Mä olen tässä ajan mittaan myynyt aika paljon balettitarvikkeita, lähinnä pukuja, sillä niille ei ole ollut käyttöä ja ovat vaan pölyyntyneet ja vieneet tilaa kaapista. Joten totta kai sitä pientä vajetta on pitänyt täyttää.

Tosiaan uusia leotardeja on kolme: Blochin, Intermezzon sekä jokin kiinalainen, eBaysta tilattu puku.
Ensiksi tämän Intermezzon ihana leotardi, jonka ostin Tampereen Ballerina ja Liikunnasta.
Rakastuin pukuun heti kun sen näin, sillä puvun leikkaus imartelee lyhyttä vartta luomalla illuusion pitkästä kaulasta ja kapeasta vyötäröstä. Pukuun tuo ihanaa extraa tuo jännillä pilkuilla koristeltu mesh-verkkokangas. Lisäksi puku on enimmäkseen puuvillaa, sillä inhoan niitä micromerylisiä pukuja niiden epämiellyttävän puristavan tuntemuksen vuoksi.
Tällä puvulla oli hintaa 44 euroa, mikä on aika paljon leotardista, mutta kun löysin uuden luottopuvun, joka on sekä kaunis että mukava päällä, niin olin valmis maksamaan siitä enemmän. Lisäksi tiedän Intermezzon pukujen olevan hyvälaatuisia ja sopivia mulle, niin mikäs ettei :)

Intermezzon puku edestä..

.. ja takaa.
Sitten eBayssa surffaillessani löysin sieltä kivan puvun, jolle ei hintaa kertynyt kuin about 15 euroa ja vielä ilmaisella rahdilla. Puvun valmistajasta en tiedä muuta kuin että se on kiinalainen, ja sen vuoksi koko mietitytti mua: tilaanko m-kokoisen puvun vai otanko suosiolla l-koon? Vai kenties xl:n? Arvoin kahden l-koon välillä, mutta päädyin sitten tuohon l-kokoon; olen sen verran lyhyt, että xl olisi takuulla liian pitkä.
Noh, tiistaina se puku sitten tuli, vaikka postitusajaksi sanottiin vähintään 30 vrk. Kokeilin pukua ja huomasin, että l-koko oli oikea valinta. Tosin ihmettelin puvun leikkausta: en ole koskaan törmännyt pukuun, jonka (etu)leikkaukset menevät haaroista ylöspäin! Lisäksi puvussa oli varsin korkea tila jalalle, ja jos se olisi yhtään korkeampi, niin mun suoliluut tulisivat ulos..
Myös kaula-aukko on aika antelias, joten joudun noita olkaimia kursimaan kokoon sentillä tai parilla.
Mutta pienistä ennakko-odotuksista huolimatta puku on käytössä kiva, ja tästä tulee taas yksi uusi luottopuku.


Kolmas uusi leo on Blochin, ja löysin sen Tampereen Piruetista. Puku on kokoa m ja juuri sitä micromeryliä (aaargh!!), ja ainakin mun makuun se on aavistuksen verran liian kittana. Kyllä se päälle menee, mutta olo on kuin korsetissa. Tämän vuoksi pukua olen käyttänyt vain kerran, ja taidan laittaa sen myyntiin. Harmi, sillä tykkään puvusta muuten sen erikoisen mallin vuoksi.

Bloch edestä

ja takaa
Hikihousuista tai -sortseista olen haaveillut jo pidempään, ja Ballerinasta ja Liikunnasta löysin nämä Intermezzon hikisortsit. Nämä ovat kokoa S, mutta siltikin aavistuksen liian isot.
Käytössä ovat kivat, tosin vilukissana palelen niin paljon, ettei nämä sortsit lämmitä talviaikaan.
Hintaa taisi näillä sortseilla olla about 23e.


Tavarakasaa täydensi vielä Intermezzon valkoiset reiälliset trikoot sekä Capezion pehmeät tossut. Mun Piruetin valkoiset trikoot alkavat vedellä viimeisiään, ja myös tossuihin on ilmestynyt ensimmäiset reiänalut.
Hintaa trikoilla oli muistaakseni 13e, ja tossut maksoivat 25e. Ballerinasta ja Liikunnasta nämäkin.
Viimeisin uutukaiseni on itsetehty pitsinen harjoitushame - tai no ompelijalle se päätyi tehtäväksi. Ostin kankaan ja nauhan Eurokankaasta alle 7 eurolla, ja pyhä tarkoitukseni oli valjastaa äitini tekemään siitä itselleni hame. Mutta meille molemmille iski oikosulku hametta leikatessa - mielestäni äiti leikkasi sitä väärin - joten kiikutimme sen seuraavana päivänä ompelijalle, joka veloitti työstä ruhtinaalliset 10 euroa..
Mulla on meneillään joku pitsikausi, ja ihastuin Blochin pitsihamoseen, mutta mun makuun se oli aivan liian lyhyt (peitti juuri ja juuri pakarat), joten päätin tehdä samantyylisen itse.Mikäli joku on innostunut tekemään itse treenihameen, niin laitan tähän tutoriaalivideon, jonka ohjeilla yritimme ensin itse tehdä tuon hameen.


Huomasin, että olisi kannattanut käyttää jo olemassa olevaa hametta mallina, nimittäin sillä keinolla olisi meiltäkin onnistunut tuon hameen tekeminen. Se näytti ohjeessa helpolta ja simppeliltä, mutta kun kaksi käytännöllisesti katsoen käsityötaidotonta rupeaa leikkelemään kangasta, niin pieleenhän se nopeasti menee..
Mikäli video ei kaikilla toimi tuossa, niin sen pääsee katsomaan myös tästä.


EDIT//

Capezion pehmeät tossut ovat myytävänä, sillä totesin ne itselleni aavistuksen liian pieniksi.
Nauhat on ommeltu paikoilleen ja kiristysnaruja on lyhennetty hieman. Tossuja olen käyttänyt yhden ainoan tankosarjan ajan, joten ovat siis kuin uudet.
Tossut ovat siis Capezio Pro Canvas ja koko 7,5 eli sopivat 37-kokoiselle, kapeahkolle jalalle. 

Myytävänä myös mustat pehmeät Sanshan Pro 1 tossut, hyväkuntoiset, 37 jalalle.

3 kommenttia:

 1. Pehmeiden balettitossujen käyttöikää voi pidentää paikkaamalla reiänalut kangaslaastarilla.

  VastaaPoista
 2. Hei, sanoit, että myyt leotardisi, missä on hyvä paikka myydä puku eteenpäin, jos se on itselle liian pieni? Terv HR :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna-Riikka!

   Mä olen ihan perinteisesti suosinut huuto.nettiä sekä tori.fi:tä :)

   Poista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta