5. elokuuta 2014

Motivaatiota uuteen lukuvuoteen

Kesäloma vetelee viimeisiään, ja ensi viikolla alkaa myös tanssitunnit - jeij! Johan niitä on odotettukin!
Katselin tuossa lukkaria enkä voinut mitään sille, että jännityksen perhoset kutittelivat vatsassa; jälleen korkeammalla luokka-asteella, ja "meidän" ryhmässä on myös korkeimman tason oppilaat. Apua! Mä olen tosi epävarma etenkin baletin suhteen ja pelkään koko ajan, että mun selän takana kuiskutellaan ja mollataan. Noh, ainahan sitä tapahtuu, mutta balettitunneista menee ilo, jos siellä joutuu koko ajan kuulemaan toisten kuiskuttelua ja merkitseviä katseita.
Mutta enpäs vielä maalaile piruja seinille: mistä sitä tietää kuinka hyvin tulee seuraava lukuvuosi menemään? Lisäksi voin vaikuttaa vain omaan itseeni ja asenteeseeni: mä olen siellä baletin ja itseni vuoksi, ja antaa muiden laulaa jos huvittaa ;)

Mutta mutta, jotten ihan eksy aiheesta, niin olen koonnut tähän hieman "what it takes to be a ballerina" -tyylisiä videoita. Laitan niiden suorat linkit vielä videon alle, koska (ilmeisesti) videoiden näkyvyyden kohdalla on vaikeuksia.


Tässä on Bolshoin Olga "Ihmelapsi" Smirnovasta kertova dokkari. Kaunis ja lahjakas tanssijatar, mutta niin surullisen ja yksinäisen oloinen :/ Tosin ymmärrän kyllä häntä, sillä balettiaddiktio vie helposti kokonaan mukanaan, eikä muulle elämälle jää aikaa.
Videoon pääset myös tästä linkistä.


Slow motion -tyylinen video Carla Körbesistä.
Kaunis, herkkä mutta todella voimakas. Carla myös puhuu asiaa: "If you're always concerned about what you look alike, ballet becomes a bunch of steps in stead of art."

Tässä linkki videoon.Joukossa vähän muutakin kuin balettia.
Taustabiisi on yksi suosikeistani: The Script - Hall of fame.
Täältä löytyy video.


Hmm.. no jaa. Osa kohdista ihan paikkansa pitäviä, mutta osa taas hieman kliseisiä.
Löytyypi myös täältä.


Tämä on varsin hyvä video, ja tekstitkin osuivat kohdalleen :D
Ja tämän linkin takaa löytyypi myös.


Tässä loistava video, mun suosikki näistä kaikista! Dramaattinen video, joka todella näyttää sen baletin "nurjan" puolen: tämä ei ole ihan helppoa.
Biisi on Brand x Music - All or nothing.
Tässä linkki videoon.


Tästä linkistä löytyy behind-the-scenes -pätkä West Australian Balletista. Ihan mielenkiintoinen videonpätkä, jossa tanssijat kertovat hyvin päivittäisestä elämästään, baletin vaatimuksista jne.

Täällä Miriam Kacerovasta kertova kaunis pieni videonpätkä. Valitettavasti en saanut sitä suoraan videona tähän liitettyä, mutta tuosta linkistä löytyy.
Ihanan herkkätunnelmainen video, kauniit liikkeet ja surumielinen piano taustalla.
"If I didn´t love dancing with all my heart, I wouldn´t be able to last very long."
Mikä videoista oli sun suosikki?

5 kommenttia:

 1. Harrastatko aikuisbalettia Miloff tanssiopistossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hennna,

   Olen käynyt Miloffin aikuisbaletissa aiemmin :)

   Poista
 2. Ihania videoita! Itselläkin on paljon uutta puhtia ja intoa tanssitunneille - onhan se luokka-aste noussut jälleen ylemmäs.
  Välillä toki miettii, pilkataanko itseä siellä tanssissa. Mutta päädyin samaan tulokseen kuin sinä: minä tanssin, antaa muiden puhua jos haluavat! ;) Onnea uudelle kaudelle!

  VastaaPoista
 3. Miten on lähtenyt tanssikausi lähtenyt alkuun ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, ihan kohtuullisesti :) Onneksi tuli kesällä treenailtua silloin tällöin, niin ei ole kroppa ihan tukossa, mutta paljon on tehtävää :)

   Poista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta