12. huhtikuuta 2014

Synttärisankari

Armas karvakorvamme Doora täytti eilen 11.4. kokonaisen yhden vuoden, ja sitä juhlistettiin mm. uusilla leluilla, herkkupussilla sekä ihmisjuhlijoille tarkoitetulla tummasuklaakakulla - nams!

Dooran 1-vuotiskakku :)
Suunnitelmissa oli kyllä tehdä Doorallekin oma pikkuruinen synttärikakku maksalaatikosta, raejuustosta, Cesarista, nappuloista sekä yhdestä nakista, mutta koska Doora sairasti melkein viikon päivät jonkinlaista koirien vatsatautia - jota muuten on ollut viime aikoina liikkeellä, ainakin eläinklinikan hoitajan mukaan - niin jätettiin kakku suosiolla odottamaan. Dooran ruokavalio on ollut hyvin tarkka tämän viikon ajan, sillä vatsataudin taltutti vasta kolmen päivän Promax-kuuri sekä Hill'sin dd-ruoka. Joten kakkua sitten 2-vuotissynttäreillä :)

Doora on niin ylettömän kiinnostunut kaikista tyynyistä..
Ensi viikolla meidän kolmen hengen porukka matkustaa viettämään pääsiäistä mun vanhempien luokse, ja sehän tarkoittaa Dainan näkemistä! Dainaa mulla on aina ikävä, onhan se sentään mun ensimmäinen oma koira ja Dooran "isosisko", enkä näe Dainaa kovin usein tämän välimatkan takia. Olisihan se hienoa, jos voisin pitää molemmat koirat täällä, mutta Daina on onnellisempi mun vanhempien luona, missä sillä on paljon tilaa elää ja juosta: greynä sille juokseminen on elintärkeää heti unien jälkeen ;)
Se huono puoli Dainan näkemisessä on, että sen luota on hirvittävän vaikeaa lähteä. Joka kerta itku kuristaa kurkkua ja sen jättäminen kotiin on uskomattoman vaikeaa vaikka Doora olisikin mukana. Mutta näin on parasta.

tammikuun bannerikuvailuista
Mitä muuhun elämään tulee, niin ensinnäkin sain kaupungilta maksusitoumuksen yksityiseen fysioterapiaan! Olen niin onnessani siitä, sillä opiskelijan tuloilla ei sellaisia summia tuosta vaan makseta, etenkin kun lääkärin määräämiä käyntikertoja on ainakin se 15 kpl. Nyt mulla on vihdoin ja viimein mahdollisuus saada selkä ja olkapäät kuntoon! Ei enää ainaista polttavaa kipua lapojen seudulla, ei enää jatkuvaa pelkoa siitä, että olkapäät putoavat paikoiltaan.
Ongelmia on monia, mutta mä luotan mun fyssariin, sillä hän itse tarjoutui hoitamaan homman kotiin :)

Baletissa pitää kiirettä kevätnäytöksen suhteen, ja nyt kun lonkka toimii niin vasen polvi ja nilkka oikuttelevat pahasti. Olen tarkoituksella treenannut ilman polvitukea, koska esiintymisasuna on sinivalkoinen korsettiyläosa sekä pitkä valkoinen tutu, joten tukea ei voi käyttää. 8-minuuttinen biisi (Carl Maria von Weberin Invitation to the Dance) on pitkä ja raskas tanssia, etenkin kun se on täynnä pieniä hyppyjä, juoksuja ja piruetteja. Glissadet, assemblet, chasset, cabriolet, sissonet ja fouetté-hypyt ovat olleet melkein liikaa mulle ainakin, ja tämän viikonlopun yritänkin olla niin rauhassa kuin mahdollista. Kipu leikatussa polvessa on ajoittain sitä luokkaa mitä se oli leikkauksen jälkeen, ja jostakin syystä myös nilkka on huonona. Tosin tämä on totaalisen tyypillistä mulla, ja totta puhuen rupeaisin ihmettelemään, jos joku paikka ei kipuilisi.

Linkitän tähän videopätkän Anna Pavlovasta tanssimassa tuota von Weberin Tanssiin kutsun pätkää. Jotenkin olen niin täysin mieltynyt Pavlovaan: hänen keveytensä, sulokkuutensa ja semmoinen tietty viattomuus, tyttömäisyys, jota harvoilta löytyy.
Tuo video löytyy siis täältä, sillä en saanut sitä liitettyä tähän.

Mutta tässä toinen video Nadja Saidakovan ja Vladimir Malakhovin tanssimana.
4 kommenttia:

 1. Paljon onnea Doora! Olen muuten lukenut jostain, että maksalaatikko on huonnoksi koiran hampaille, koska sesisältää kai jotain siirappia! Että en suosittele että annetaan ainakaan paljoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Koirille syötetään nykyisin niin paljon prosessoitua ruokaa, että hammasongelmat ja muut terveysongelmat, kuten syöpäkasvaimet, ovat kasvaneet räjähdysmäisesti :| Että olet kyllä oikeassa ton maksalaatikon suhteen, plus että se on tosi suolaista!
   Mutta välitän onnittelut eteenpäin ;)

   -Heidi

   Poista
 2. Morienttes! Koskas teillä on kevätnäytös ja onko jotain vastaavaa "teemaa" kun se pähkinänsärkijä? Tän blogin innottamana ajattelin tulla katsomaan jos syksyllä uskaltais aloittaa ite tanssin:)

  t tyttö 12v

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Meillä on tämän kuun vika sunnuntai kevätnäytös, eli siis 27. päivä.
   Mitään tiettyä yhtenäistä teemaa ei ole nyt, mutta pienempiä teemoja löytyy, kuten Vivaldin vuodenajat.
   Tervetuloa katsomaan, ja mikäli intoa piisaa niin ei muuta kuin tunneille sitten syksyllä :)

   -Heidi

   Poista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta