18. maaliskuuta 2014

Vaihtoehtonutturoita

En tiedä teistä, mutta itse kaipaan perinteiselle balettinutturalle vaihtoehtoja. 
Mun hiukset eivät ole hirveän pitkät eivätkä todellakaan paksut: hiukseni yltävät lapojen kohdalle, mutta jos olisivat edes hieman paksummat (ja myös pidemmät), myös nutturani olisi huomattavasti muhkeampi. Joudun aina tuperaamaan hiuksiani _todella_ paljon, mutta siltikin nutturani on surkea kikkara keskellä päätä. Hmph.. ei niin kaunista.
Vaikka välillä hieman purnaankin hiusteni pituudesta ja ohkaisuudesta, olen äärettömän tyytyväinen siihen, että mulla on nyt näinkin pitkät hiukset! Vielä pari vuotta sitten mulla oli tosi lyhyet hiukset vuosien ajan, enkä voinut kuin haaveilla ballerinanutturasta. Olihan mulla hetken ajan sinetti- ja teippipidennykset, mutta ne menivät niin huonoon kuntoon, että oli pakko poistaa ne.

Mutta asiaan.

Ostin Glitteristä nutturavalkin ja luulin jo löytäneeni keinon täydelliseen ballerinanutturaan! Kyllähän tuon valkin avulla saa todella näyttävän nutturan lyhyempiin ja ohkaisempiinkin hiuksiin, mutta itse en oikein miellä sitä täydelliseksi balettinutturaksi. Mutta jos on todella kova kiire, turvaudun valkkiin, sillä sen avulla nutturan tekeminen on tosi nopeaa ja helppoa, eikä vie kuin parisen minuuttia! Joten suosittelen kuitenkin kokeilemaan.
Laitan videotutorialin, kuinka tehdä nuttura tuon valkin avulla.

Nutturavalkki

Mä löysin toisen nopean nutturakeinon, ja ainakin minun mielestäni se käy vallan mainiosti balettinutturasta.


Tämä nuttura - lettinuttura itseasiassa - on varsin yksinkertainen tehdä: kiinnität vain poninhännän sille korkeudelle kun haluat nutturan tehdä. Sitten letität hiukset ja kiinnität ponnarilla, ja kiepautat letin itsensä ympäri letin juureen. Sitten vain kiinnität pinneillä ja voilá! 

Nutturan teko-ohjeita kuvina


hengettömät pinnit
Suosittelen käyttämään hengettömiä pinnejä (myös nutturavalkin kanssa), sillä ostin kerran jostakin tanssitarvikeliikkeestä semmoisia superohuita hengettömien kaltaisia pinnejä, jotka vääntyvät ja taittuvat ihan sairaan herkästi eikä niillä oikeastaan tee yhtään mitään. 
Noita hengettömiä pinnejä löytyy tosi monista paikoista; omat pinnini ostin Glitteristä samalla kun ostin nutturavalkkini.Sitten toinen suosikkini on yksinkertainen ranskalainen letti, sillä se on tyylikäs, helppo ja pitää hiukset poissa kasvoilta. Kun olen tehnyt letin, käännän sen letin lopun sisäänpäin letin ja päänahan väliin eräänlaiseksi mininutturaksi (katso kuvat alta).


Mikäli ranskanletti ei ole ihan täydellisesti hallussa, tästä videosta löytyy erittäin hyvät ohjeet sen tekemiseen.

Käytättekö te tunneilla aina (pelkkää) nutturaa, vai oletteko keksineet joitain vaihtoehtokampauksia sen tilalle? 

10 kommenttia:

 1. Yleensä nuttura vie, mutta joskus kiireessä tulee tehtyä ranskanlettikin - siitä vaan jää se häntä sitten vähän niskaan heilumaan ja häiriköimään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elin,

   Juu, se on vähän hassun näköinen se letin häntä, joten siksi mä käännänkin sen hännän varsinaisen ranskisletin loppukohdan alle. Eipähän ole letin pää häiritsemässä tanssin aikana :)

   Poista
 2. Ai sullako ohuet hiukset :o? Upean letin saat korkealle, tuota voi vain kadehtia :) Ymmärrän tietysti pointtisi siinä, että paksumpiakin hiuksia on aina olemassa, mutta en lähtisi noita sinun hiuksiasi kyllä ohuiksi luonnehtimaan. Joten no worries - kun hiukset litistetään nutturalle ilman mitään täytettä, harva saa varmaan ihan hurjan muhkean nutturan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ano,

   No joo, onhan tuota karvaa päässä jonkin verran; jotenkin vaan tuntuu siltä, että ne ovat kamalan ohkaiset. Mulla taitaa vaan olla jonkinlainen päähänpinttymä mun hiuksista :D

   Poista
 3. Onko Youtubesta laillista kopsata videoita blogiin? Vai tarvitaanko siihen joku erityislupa? Haluaisin itse kopidoida, mutta netti tietojen mukaan kopiointi on laillista vain omaan käyttöön eikä julkaisuun.
  Onko sinulla tietoa tai mielipidettä?
  Tykkään videoistasi, ne tuovat lisäväriä ja elämää tänne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ano,

   Youtuben videoiden käyttö - eli upottaminen - ja linkittäminen on sallittua, sillä ne eivät muodosta linkittäessä uutta teoskappaletta. Mikäli ne niin tekisivät, silloin linkitys ei olisi niin yksinkertaista, vaan vastaan tulee tekijänoikeuslain säädökset.
   Henkilö, joka lataa Youtubeen videon, sallii samalla videon upotuskäytön, sillä tällä keinolla hän saa videolleen lisää katselijoita mikä yleensä on videon lataamisen tarkoitus. Mutta olen törmännyt videoihin, joita ei ole pystynyt upottamaan, vaan ne on pitänyt katsoa pelkästään Youtubessa. Tällöin ei videon tekijä ole halunnut sitä, että videota upotetaan - eli tavallaan jaetaan - muualla internetissä.
   Tietysti yksi edellytys linkittämisen hyvälle tavalle on myös se, että mä en esitä videoita (tai mitään linkittämääni materiaalia) ominani.

   Mä tykkään käyttää videoita sekä linkkejä rikastuttamaan postauksia, ja Youtubesta löytää niin upeita videoita, että niitä on melkein pakko linkittää :)

   -Heidi

   Poista
  2. Selvensi paljon, iso kiitos! :)

   Poista
 4. Kuulostaa ehkä hassulta mutta minulla on ongelma pitkien ja paksujen hiuksien kanssa...nutturasta en saa millään säädyllisen kokoista :D alemmilla balettiluokilla nuttura oli meillä pakollinen joten aina sai taistella sen kanssa! Nykyään olen keksinyt laittaa hiukset ns. kieputuskampaukselle eli kieputan molemmilta puolilta hiukset taakse kiinni pinneillä ja vapaaksi jääneen lopun hiuksen käännän noiden sivukieputuksien alle...en tiedä ymmärsitkö mutta näin saa hiukset hyvin ja tiukasti pinneillä pois silmiltä (:

  VastaaPoista
 5. sullahan on just hyvät hiukset balettituntien kampauksia ajatellen!

  terveisin pitkä ja paksu tukkainen, jolla kaikki kampaukset poninhännästä lähtien joko löpsähtää tai aukeaa kokonaan viimeistään hyppysarjojen alkaessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuolla kuontalolla pituutta ihan kohtuullisesti, mutta ohentunut paljon noista kuvista :/

   Poista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta