28. helmikuuta 2014

Margot Fonteyn ja ne bourréet!

Innostuin selailemaan Margot Fonteynin videoita, ja tämä video Tuhkimon saapumisesta juhliin on jotain uskomatonta. Fonteynin tapa liikkua on muutenkin erittäin sulavaa, kaunista ja pehmeää (etenkin Joutsenlammen Odettena), mutta tämä... En pysty kuvailemaan, vaan se on pakko nähdä itse!


5 kommenttia:

 1. Moi :) Voitko sanoa ryhmäsi balettitanssijat parhaammuus järjestykseen? Toivotko että pääsisit solistiksi tanssin kutsu esitykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ano,

   En rupea tekemään mitään paremmuusjärjestyslistoja, koska a) se ei kuulu mun tehtäviin; b) mulla ei ole siihen oikeutta sekä c) suoraan sanoen se ei edes kiinnosta minua. Mä olen sen verran itsekäs ihminen, että tanssissa keskityn itseeni, en muihin. Mä haluan tanssitunneilla keskittyä vain ja ainoastaan tanssiin. Lisäksi mä arvostelen vain ja ainoastaan oman suoritukseni, ja siihen mulla on oikeus.
   Mitä Tanssin kutsuun tulee, niin valehtelisin jos sanoisin, etten haluaisi solistiksi; sehän on selvä! Mutta mä otan sen kuitenkin enemmän oppimisen kannalta, eikä mun elämä kaadu siihen, jos mulle sanotaan etten saa sitä paikkaa. Ymmärrän opettajien kannan sitten.

   Mä toivoisin nyt sitä, että jätetään kaikki nämä kysymykset ja keskustelut siitä, mitä mieltä olen tanssiryhmästäni ja luulenko olevani heitä parempi. Lisäksi arvostaisin erittäin paljon sitä, että puhuisitte minulle suoraan tai edes oman nimenne kera. Toki tiedän ja ymmärrän, että netissä anonyymiyden turvin on erittäin helppo heittää vaikka mitä juttua ja kysymystä.

   Hyvää kevään odotusta ja tanssihetkiä :)

   -Heidi

   Poista
 2. Hei!
  Sinullapa on mukava blogi :) Jaksat laittaa paljon erilaista mediaa (tekstiä, kuvia, videoita..)!
  Aloitin viime syksynä aikuisbaletin, ja tammikuusta lähtien aloin käydä myös toisen seuran balettitunneilla. Yhteensä nyt on siis 2 tuntia/per viikko. Taidan olla vähän "tyhmän" ikäinen; Liian vanha aloittaakseni balettia nuorten/lastenryhmässä, ja vähän nuori aikuisten ryhmään.. (Täytän 17-vuotta tässä kuussa). Toivottavasti joskus olisi ryhmiä myös nuorille/teineille, jotka haluavat aloittaa baletin :)

  VastaaPoista
 3. Heippa!

  Mä ymmärrän hyvin sun ikäongelman, sillä olen itse ollut (ja toisaalta olen edelleen) samassa tilanteessa: vähän "väärän" ikäinen voidakseen aloittaa tavoitteellisemman balettitreenauksen kuin mitä normaalisti pelkässä aikuisbaletissa on mahdollista. Olen kuitenkin siitä onnekas, että iästäni huolimatta pääsin balettikoulun ns. peruskoulutuksen piiriin, eli pääsin nelostason balettiryhmään 11-vuotiaiden tyttösten joukkoon :> Tämän ryhmän lisäksi kävin myös pari astetta korkeammassa ryhmässä (tosin se oli mulle hieman liian kinkkinen, joten kävin vain silloin tällöin siellä) sekä EK-ryhmässä, sekä tietysti aikuisbaletissa.
  Oletko kysynyt, josko voisit osallistua aikuisbaletin lisäksi myös johonkin peruskoulutuksen ryhmään? Ei nimittäin ole mitekään epätavallista, että peruskoulutuksen ryhmissä voi olla myös "iäkkäämpiä" tanssijoita, sillä se on yleensä tanssijan taso, joka ratkaisee.
  En tiedä millaisessa tanssikoulussa (tai siis tanssikouluissa) kuljet tunneilla, mutta mä todella suosittelen kysymään sun baletinopettajilta mahdollisuuksista päästä myös peruskoulutuksen ryhmiin, sillä siellä opetus on tavoitteellista ja koko ajan etenevää. Itse olen aikuisbaletista huomannut sen, että aloittelijana siellä kehittyy tiettyyn pisteeseen, mutta mikäli haluaa edistyä täytyy saada erilaista opetusta. Totta kai eri balettikoulujen aikuisbaletit voivat vaihdella rajustikin, ja myös aikuisbaletti voi olla verrattavissa niihin perusryhmiin. Mutta suosittelen todella kysymään; et voi hävitä yhtään mitään, ja parhaimmassa tapauksessa pääset kehittämään itseäsi ja omaa tanssitaitoasi :)

  Oi, ja kiitos kehuista! Olen täysi balettomaani, joten tykkään pitää blogin baletin suhteen mahdollisimman monipuolisena, ja etenkin videot, kuvat ja linkit (esimerkiksi erilaisiin haastatteluihin ja tanssijaprofiileihin, vinkkeihin jne) tekevät postauksista ja blogista yleensäkin värikkäämmän ja kiinnostavamman, ja on huomattavasti mielekkäämpää postata pelkkien tekstien lisäksi myös muita eri medioita :)

  Oikein nautinnollisia balettitunteja sinulle :)

  -Heidi

  VastaaPoista
 4. hei oisko sulla venytyksiä ja muita vinkkekä jalan saamiseen suoriltaan mahd. ylös? :)

  VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta