24. kesäkuuta 2013

Pelkkää mainosta?

Olen kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka ihan hiljattain baletti on laajentanut näkyvyyttään muun muassa mainoksiin. Mun mielestä se on loistavaa - ihmiset, jotka herkästi luokittelevat baletin tylsäksi taidemuodoksi huomaavat, miten automainoksissa vilahtelee Gaynor Mindenin kärkitossua tai ballerinaa, joka leiskauttaa upean grand jetén.

Pointe -lehti varsinkin facebookissa on loistava tie balettimaailman ytimeen ja hieman sen ytimen ulkopuolellekin: löytyy tietoa fysiikasta, tanssijoista ja kyllä, myös mainoksia, joissa baletti on vahvana läsnä. Mä uskon, että aika moni muistaa Radio Rockin mainoksen, jossa mm. Jone Nikula tanssi balettia. Tämä on yksi erittäin hyvä esimerkki mainoksesta, jossa baletilla on suuri rooli, mutta joka ei kuitenkaan anna tuotteelle ns. lässähtänyttä mainetta, päin vastoin, baletti tuo siihen uutta ulottuvuutta.
Entäs sitten se vakuutusmainos (vai oliko se sittenkin pankkimainos?), jossa nainen tanssi Joutsenlammen musiikin mukaan?

Mä kokosin tähän joitakin mainoksia, joissa baletti on läsnä.
Linkittäkää, jos (ja kun) löydätte lisää!
Enjoy!


Tässä upeassa Lexuksen mainosvideossa tanssii Tamara Rojo.
Todella vahva ja paljon töitä tehnyt tanssija, ja baletti mainostaa Lexusta tässä mitä parhaimmalla mahdollisella tavalla.


Muodin Huipulle -sarjasta tutun Christian Sirianon kevät/kesä 2013 -malliston vaatteet esitteli tässä mainoksessa ABT Studio Companyn Katerina Eng, Isabelle Seiler ja Carolyn Lippert.


Huomasitko Gaynor Mindenit?


Tämä Digi-tv:n mainos on vuodelta 2005.
Katso mainos tarkasti, niin huomaat balettiviittauksen.


Leviksen modernin ja klassisen baletin vaikutteita sisältävä mainos.


NIKE:n Just do it.
Tanssijoina venäläiset Maria Vinogradova ja Anastsiya Soboleva.
Veikkaan, että aika moni on nähnyt tämän.


Tässä Vivaldin musiikkiin tehty varsin hyvin istuva mainosfilmi Black Swanista.
Arsenal vs. English National Ballet tässä Citroenin mainoksessa.
Mun on pakko myöntää, etten ymmärrä tätä mainosta. Katsoin sen useaan otteeseen ja yritin löytää yhdistäviä tekijöitä... mutta turhaan. Kertokaa minulle, jos te tajuatte tämän mainoksen!Hmm... Etteikö olisi Street Dance -leffan Carly nähnyt tätä mainosta ja valinnut sen ryhmänsä esiintymiseen? Romeon & Julian musiikki on muutenkin varsin mahtipontista.
Hieman kömpelösti yhdistetty auto tanssiin ja musiikkiin, mutta mä ainakin tykkäsin.
Discount Dance Supply:n mainos.
Naisen leotardi on upea!
Tässä on mainos, joka naurattaa aina kun näen tämän. Mitä tosimiehet ovat? :)
Loppuun säästin sen parhaan, eli Radio Rockin mainoksen.
En saanut sitä liitettyä noiden videoiden tavalla, joten tsekatkaa tuon yo. linkin kautta.
Balettiviittauksin löytyviä mainoksia löytyy vaikka kuinka paljon, ja iso osa on juuri automainoksia.
Kuitenkin päätin laittaa tähän lisäksi vielä jokusen ihan balettia mainostavan videon.


Gaynor Mindenin mainos ^^


Grishkon mainos vuodelta 2011 Rimsky-Korsakovin Scheherazaden tahtiin.
7 kommenttia:

 1. Hei! Olipa upea postaust, tykkäsin paljon! :) Ja minusta ainakin olisi tosi mahtavaa, jos kertoisit jostain omatoimisesta balettitreenistä, venyttelystä ja juuri aukikierron parantamisesta, koska itse juuri harjoittelen tällä hetkellä kotona ja minun täytyisi juuri harjoitella ensi kevään tanssilukion pääsykokeita varten. Olisiko sinulla joitain vinkkejä esimerkiksi siihen, miten saisi jalan heitettyä korkeammalle esimerkiksi grand batmaneissa (en tiedä kirjoitinko liikkeen oikein) ? Itse olisin todella kiitollinen jos joku tekisi tälläisen postauksen :) blogi on mielestäni todella hyvä, jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 2. Siis tarkoitan grand battementia :)

  VastaaPoista
 3. Ai pahus, oon elänyt kolme vuotta ilman telkkaria ja on Jone Nikulat ja muut mainosten helmet jääneet näkemättä.. :D Onneksi on netti, mistä voi valita mitkä mainokset haluaa katsoa. :)
  Mulla on myös melko tuore tanssiaiheinen blogi:
  http://www.lily.fi/blogit/wings-desire
  Käy kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
 4. Pansku:

  Mä työstän postausta omatoimisesta treenistä, koetan saada sen piakkoin valmiiksi.

  Grand battementissa itse erotan kolme asiaa, joiden avulla grand battement onnistuu. Keskivartalon hallinta, tendu ja lattian hyödyntäminen ja kolmantena täytyy tietää, kummalla aksentilla heität, ylös vai alaspäin. Jos teet ylös, silloin aloitat jokaisen iskun alussa ja käytät lattiaa apuna jalan heittoon mutta myös jalan laskussa. Tarkoitan tällä sitä, että kun teet ensin tendun, siinä vaiheessa kun sulla on vielä päkiä lattiassa, niin ota voimaa lattiasta työjalalle (ns. polkaise päkiällä lattiaa). Kun taas lasket jalkaa, käytä samaa metodia mutta toisin päin: kun jalka on melkein maassa, "jarruta" loppua päkiällä ja suorita tendu kiinni. Näin heitosta saa hallitun.

  Jos teet grand battementia esim. jalka passéssa, käytä silloin passéta hyödyksi niin, että kun varpaat ovat kohti polvitaivetta, syvennä hieman passéta ja heitä jalka. Myös tukijalan kevyt demi plié voi auttaa.

  Toivottavasti näistä vinkeistä oli yhtään apua. Youtubesta löytyy noita videoita miljoonittain, mutta on eri asia katsoa sitä videolta kuin tehdä itse, ja mä ainakin olen huomannut nuo keinot hyviksi, meille on koulussa opetettu noin.

  Ja kiitos paljon kehuista :) Pyrin pitämään "tasoa" (mitä ihmeen tasoa.. :D) yllä.. :>

  -Chandra

  VastaaPoista
 5. helinei:

  Ei muuta kuin youtubeen katsomaan Jone Nikulan piruetteja ;)

  -Chandra

  VastaaPoista
 6. Voi kiitos! Arvostan todella paljon vaivannäköäsi, siis ihan tuossa kommentissasikin, kun selitit asian ihan kunnolla. :) omatoimista tanssiharjoittelupostausta odotellen! ;)

  VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta