7. maaliskuuta 2013

Nyt sujuu!

Katse tulevaisuuteen

Jotenkin on nyt alkanut asiat rullaamaan.
Olen pitkään - PITKÄÄN - stressannut TOSI monista asioista! Kela ei ole tehnyt päätöksiä mun eri tuista, olen jo 3,5 kuukautta odottanut niitä päätöksiä. Maanantaina otin ja keräsin itseni kokoon ja soitin sinne kiukkuisen puhelun - ja jo keskiviikkona sain yhdestä tuesta myönteisen päätöksen! Eli rahahuolet alkavat piakkoin helpottamaan.

Toinen stressaamani asia on ollut kesätyö, tai pikemminkin työharjoittelu. Koulutukseeni kuuluu kolmen kuukauden työharjoittelu, ja jos todella aion lähteä opiskelijavaihtoon kolmannen vuoden syksyllä yhdeksi lukukaudeksi, joudun harjoittelun suorittamaan jotenkin muuten, koska harjoittelu menisi päällekäin vaihdon kanssa.
Kävin alkuvuodesta tiedustelemassa sanomalehti Ilkasta töitä/harjoittelua, mutta se kaatui omaan saamattomuuteeni. Sitten minulle ehdotettiin kovana eläinten ystävänä lemmikkieläinliike Mustia ja Mirriä.
Marssin viime viikolla M&M:ään ja kysyin harjoittelusta, mutta koska myymäläpäällikkö oli paikalla vasta tämän viikon tiistaista lähtien, pyörähdin paikalla eilen uudemman kerran. Lyhyehkön haastattelun jälkeen sain hymyn ja tervetulotoivotukset harjoittelijaksi. Eli myös työharjoittelupaikka on löytynyt! Tosin tämä pesti kestää 6 viikkoa kesällä, ja harjoittelun pitää kokonaisuudessaan kestää 3 kk, mutta onhan tässä vielä kesiä jäljellä.

Lisäksi hirvittävä itsenäisten koulutehtävien suma alkaa hellittämään. Ennen hiihtolomaa piti työstää isoja projekteja, mm. oikeaa markkinointikampanjaa, joka on pitkä ja suuri prosessi mainosjulisteineen kaikkineen.
Tällä hetkellä tuntuu, että kaikista töistä kyllä selviää.

Tänään aloitettiin baletissa kevätnäytökseen harjoitteleminen. Esitämme hienon espanjalaisen tanssin pitkine hameineen kaikkineen. Toivon vaan, että saamme myös kymmenennen ryhmämme jäsenen näytökseen, muuten meitä on yhdeksän - ja minä ilman paria. Not so nice.
Harjoituksissa huomasin, kuinka kovasti mun liikemuisti on parantunut! Oli niin ihanaa tanssia koreografiaa, kun muisti askeleet alun haparoinnin jälkeen, ja pystyi jo melkein eläytymään tanssiin. Se tuntuu mahtavalta!
En ole kertaakaan esiintynyt tanssikouluni näytöksissä, joten tämä kevät on varsin jännittävä. Kävin joulunäytöstä katsomassa, ja tanssimisen kannalta pimeä lava kirkkaine valoineen on aika järkyttävä. Olen niin useaan otteeseen kuullut, kuinka esim. piruettien tekeminen on todella vaikeaa, koska kirkkaat valot sokaisevat pahasti. Saas sitten nähdä - omakohtaista kokemusta minulla ei ole tästä.
Myös arabeskit ja attitudet sujuvat huomattavasti paremmin, ja jotenkin olen huomannut olevani yhä lyyrisempi tanssija. Johtuuko polvestani vai mistä lie, mutta entinen tyylini vahvana nopeana tanssijana on hieman kutistunut. Olen paljon parempi adagioissa, vartalon käyttöni on hallitumpaa, ja vaikka tasapainon ja jalkojen hitaiden nostojen kanssa voikin olla vielä työstämistä, pääpiirteissään adagiot sujuvat allegroja paremmin ja pehmeämmin, eleettömämmin.
Voinkin ottaa näytökseen tavoitteeksi, että elän siinä espanjalaisessa tanssissa Sevillan yössä enkä pelkästään tanssi.


Allegroista muistui mieleeni maanantain tunti, jolloin treenasimme pikkuhyppyjä: sauteja, echappeita, assembleja, glissadeja yms. Lisäksi harjoittelimme echappen kaltaista hyppyä, jossa ennen taakse viidenteen sulkemista jalka käy edessä. En saa mieleeni hypyn nimeä, mutta alla olevassa videossa löytyy kohdasta 0:41-0:45.Lomalla löysin alkuperäisen Fame -elokuvan balettikohtauksen (alla), ja tietenkin hankin myös elokuvankin. Famesta on tehty joitakin vuosia sitten uusi versio, joka on alkuperäiseen verrattuna paljon huonompi.
Tämä balettikohtaus on ihana! Tanssija on Antonia Franceschi, joka on ollut ennen NYCB:ssa tanssijana.
Enjoy!2 kommenttia:

  1. Hauskan näköinen tuo pointé-versio moonwalkista :D

    VastaaPoista
  2. Mukava, että stressi helpottaa! :)

    Tuo Fame-video oli aivan ihana. Pitääkin katsoa, jos löytäisi tuon leffan jostain. :) ..jäi tuossa videon lopussa odottamaan jo, mitä seuraavaksi tapahtuu! :D
    http://valkoinenjoutsen.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta