20. elokuuta 2012

The Ballet DayTasan kahden viikon päästä alkaa karu todellisuus - koulutyöt. Tosin sitä kyllä jo hieman odottaakin, viime aikoina ainoa vähänkään älyllinen touhu on keskittynyt polven kuntoutukseen, sitä ennen tanssiin. Nyt kun tanssiminen on poissa kuvioista vielä noin pariksi kuukaudeksi, koulutyöt nielee aikaa kuin auto polttoainetta. Hah.

Päätin olla itselleni hieman armollinen ja nauttia balettipäivän Helsingissä. Oopperalla on Romeo & Julia esityksessä elokuun ajan, ja olen menossa sinne ensi viikolla - samalla vietän pari shoppailupäivää ja yön vietän eräässä keskustan hotellissa.

English National Ballet: Daria Klimentova ja Vadim Muntagirov, Romeo & Julia

En ole niin hirmuisen perehtynyt Romeoon & Juliaan, se ei ole koskaan kuulunut ns. suosikkeihini. Tykkään paljon mm. Tshaikovskin baleteista, mutta 1900-luvun baleteista yksi suosikeistani on Prinsessa Ruusunen. Se on teknisesti haastava, mutta näytelmällisesti vielä haastavampi. Jostain syystä Romeo & Julia on ollut aina vähän häntäpäässä. Ehkä siksi, etten ole koskaan ollut mikään näytelmien ystävä - se on aina tuntunut hieman tylsältä, pitkäveteiseltä.
Luettuani Gelsey Kirklandin elämäkerran sekä ihastuttuani Kathryn Morganin ballerinankykyihin, ko. baletti alkoi kiinnostaa pikkuisen ja taas hieman enemmän, katselin YouTubesta pätkiä baletista.
En kuitenkaan ajatellut, että tämä baletti täytyy nähdä - en ennenkuin näin, että oopperalla on esityksessä Romeo & Julia. Eihän baletti vastaa täysin näytelmää - mutta minun makuhermoni nappaavat baletin. Lisäksi uskon, että Leonardo DiCaprion ja Clare Danesin tähdittämä leffa "täydentää" hieman näytelmän puutetta.

Olen tainnut linkittää tämän videon aiemmin - ohessa Gelsey Kirkland Romeon & Julian pas de deuxissa parinaan Anthony Dowell.
Paljon löytyy R&J:n videoita, mutta Kirklandin esiintymiset ovat täysin omaa luokkaansa, joten siksi tämä jälleen!


Vielä pieni huomio!
Uuteen kyselyyn liittyen, jos keksit muuta kuin mitä kyselyssä ei ollut, voit laittaa esim. tämän postauksen yhteyteen viestiä aiheesta, josta toivoisit tekstiä, joten tiedän paremmin mistä kirjoittaa :)

2 kommenttia:

  1. Löysin tän sun blogin kun surffailin netissä, tää on tosi upee:) oma unelmani on joskus tulla balettitanssijaksi, mutta olen ihan vääränlainen ballerinaksi. Lisäksi nilkkani ovat heikot kuin mitkä. Mutta tykkään kovasti tästä sun blogista:)

    VastaaPoista
  2. Hyvä Anonyymi,

    Kiitos paljon kommentistasi, on aina mukavaa kuulla että joku pitää blogista :)
    Älä heitä tanssijanunelmia hukkaan, ne voivat oikeasti toteutua jonain päivänä. Ei ole olemassa tanssijan prototyyppiä, ja heikot nilkat saa vahvistettua. Eivät omanikaan vahvat ole, mutta treenien myötä vahvistuvat.

    VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta