8. kesäkuuta 2012

Tanssi unissain!Alankohan pikkuhiljaa tulla "löysistelyhöperöksi", koska baletti ja tanssiminen pyörii unissa?
Ehkä.

Yksi hyvin muistoihin jääneessä unessa opin fouetté-piruetin.
Se piruetti ei ollut vääntämällä väännetty, vaan se pyöri kauniisti ja irtonaisesti. Ei tosin mikään Odilen koodan 32 fouettéa, vaan niitä oli kolme peräjälkeen, paussi ja taas kolme.
Ja se jatkui ja jatkui... ja pian elin päivätkin sen fouettén mukaan. Näin (ja näen yhäkin) itseni peilisalissa, tanssivaatteissa ja kärkitossut jalassa pyörivän vasemmalla jalalla irtonaisia fouettéja miettien, että eihän se nyt niin vaikeaa olekaan.

Uni - ja unet - ovat laittaneet pientä vipinää mun kuntoutukseen. Olen saanut pyöräily- ja uintiluvan (tosin uimaan en ole vielä lonkkakivun takia pystynyt, ironista eikös?), mutta hölkkä sujuu, samoin portaat ja jotenkuten jo pyöräilykin!
Olin jo lyömässä viimeiset naulat tanssin hauta-arkkuun, mutta sain uudenlaisen tavan katsoa ja odottaa: iso leikkaus vaatii ison kuntoutusprojektin, ja vielä on melkein 5 kk aikaa, kunnes saan laittaa taas tossut jalkaan. Tosin tossuilla olen ollutkin jo.. kerrassaan oli pakko laittaa tossut jalkaan, kokeilla mitä polvi sanoo.
Eikä se nyt enää niin pahalta tuntunut. Tosin tanssimaan en mene - en halua ottaa mitään riskejä, haluan parantua pian!Suureksi ilokseni huomasin, että myös Tanssiakatemia pyörii kakkosella aamu- ja iltapäivisin Summerin yhteydessä. Vaihtelua mun baletti- ja tanssielokuvien joukkoon; nuo jälkimmäiset kun osaan jo ulkoa.
Mielenkiintoista olisi myös tietää, ovatko näyttelijät oikeasti tanssijoita? Jostakin muistan lukeneeni niin. Oi onnellisia heikäläisiä!

Olen lupaillut postausta venyttelystä, ja se on tulossa kyllä! Alkukesän huuma laittaa mun mielen aina niin ylikierroksille, että on puolenkymmentä uutta aihetta keksitty - lisäksi uusi jatkotarina! So stay tuned!

Tässä vielä pas de deux Mikhail Fokinen baletista Tulilintu, jossa Diana Vishneva esittää Tulilintua. Ei teknisesti ehkä kaikkein paras suoritus, mutta huomioni kiinnittyi Vishnevan uskomattomalta näyttävään notkeuteen, jetét täydessä 180 asteessa, upeat arabeskit (joskin välillä hieman vaillinaiseksi jäivät). Dianan upean lihaksikkaat raajat näyttävät jatkuvan loputtomiin, täydellinen lintu-illuusio!
Tulilintu ei varsinaisesti kuulu suosikkeihini, mutta tämä pas de deux oli hyvin tanssittu, ja tanssijat antoivat kunniaa Fokinen koreografialle.
Tiesittekö, että Tulilintu on aikoinaan tehty Anna Pavlovalle? Kuultuaan musiikin Pavlova kieltäytyi, koska inhosi sitä, joten rooli annettiinkin Tamara Karsavinalle, mistä ballerina tulikin tunnetuksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta