28. joulukuuta 2011

Gaynor Mindenien ylpeä omistaja!

Joulu tuli ja meni ja olen näköjään ollut kiltti tyttö, koska Joulupukki toi mulle himoitsemani Gaynor Mindenin kärkitossut, ExtraFlexit! Kiersin varmaan Suomen parhaimmat balettiliikkeet, joissa myytiin kärkitossuja ja kokeilin kaikki mahdolliset Suomessa myynnissä olevat kärkitossut.

kuva vääristää väriä jonkin verran

Helsingin Ballerina Shopissa päädyin Grishkon 2007 -tossuihin mutta sitten myyjä kysyi olenko käynyt Fredalla kokeilemassa Capezioita ja Gaynoreita, koska BS:ssä ei ollut niitä myynnissä. No en tietenkään ollut, joten pienen seikkailun jälkeen löysin Footlightin liikkeen ja sovitin kaikki mun jaloille mahdolliset tossut - Capeziot eivät sopineet lainkaan, mutta rakastuin totaalisesti Gaynor Mindenin tossuihin! Tämä sovittaja sanoi, että GM:n tossuja on vain kolmessa paikassa Suomessa myynnissä: Footlightissä (joka on niiden maahantuoja), Seinäjoella Miloff Boutiquessa (silloin kun siellä kävin kärkkäreitä marraskuussa sovittamassa, ei Mila ollut vielä käynyt sitä Gaynoreiden sovituskoulutusta) sekä Oulun Silkkirummussa.
Joten eikun suunta kohti Silkkirumpua!

Sovittaja oli enemmän Grishkojen kannalla, Mayat eivät olleetkaan niin hyvät enää, 2007 olivat paremmat mutta Gaynoreihin verrattuna aivan eri ulottuvuudesta. Molemmilla pääsin hyvin kärjille - edellisillä Grishkon tossuillani en koskaan päässyt kokonaan kärjille. Mä sovitin pitkään noita kahta: Gaynoreiden ExtraFlexejä että Grishkon 2007 mutta päädyin Gaynoreihin niiden miellyttävyyden ansiosta. Ja mikä parasta: ei enää jatkuvaa taistelua varvas- ja kärkisuojien kanssa!
Mulla kun on kaks suht. vaikuttavaa ongelmaa - paha ylipronaatio sekä toinen varvas on paljon pidempi kuin peukkuvarvas, joten GM:n omat "pehmusteet" helpottivat huomattavasti ja lisäksi koska mun jalka 'putoaa' aina boksiin, niin lisättyäni vampin sisäpuolelle "stickymaisen" pehmusteen, niin se auttoi huomattavasti, joten ei enää jalanputoamisongelmaa!


Ohessa (ja kaikissa muissakin tossukuvissa) on jo ommeltu nauhat kaikki paikoilleen.
Olen niitä kokeillut - miten olisin voinut malttaa mieleni? :)

Sama ongelma vaan vaivaa näidenkin tossujen kohdalla, kuten silloin kun sain ex-Grishkoni: tossu hiertää toisen jalan akillesta. Muistan edelleen ne useat kärkkäritunnit upouusilla tossuilla. Tunnit olivat yhtä tuskaa, kun akilleesta oli iho mennyt rikki ja vuosi verta.

Mutta täytyy vaan ostaa apteekista rakkolaastaria ja laittaa sen päälle vielä ihoteippiä, ja ei se hiertäminen ikuisuuksiin kestä. Onneksi! :)

Lisäksi sain tietenkin nauhat sekä kuminauhat kantapäihin, hiusverkkoja ja nutturapinnejä.
Nyt saatankin aloittaa uudessa balettikoulussa tunnit siistinä ja (ainakin toivottavasti) asiallisen näköisenä! :>


          

Vielä "uutuuden jäykät", needs some training

Huh!
Tulipas varsinaista "tossustooria" tässä kirjoituksessa! Ja vaivaa sekin, kun en ole vähään aikaan julkaissut uutta osaa novelliin. Mutta tuolla se muhii pääkopassa, so don´t worry - kyllä se sieltä tulloopi :)

Mainitsin tuolla ylempänä siitä uudesta tanssikoulusta.
Jos jotakuta kiinnostaa, niin sen voi helposti googlettaa nimellä Seinäjoen baletti- ja tanssiopisto (anteeksi, en muista nettiosoitetta juuri tähän hätään).
Millaisia tossuja teillä on ollut/on käytössä? Ja kuinkakauan te olette joutuneet tanssimaan ennen kuin saitte ekat kovat tossut?
Entä millaisessa tanssikoulussa käyt?Mua kiinnostaa kovasti tietää :)
Kun tein tuon gallupin niin pari ihmistä vastasi olevansa ammattitanssijoita. Onko todella näin, vai onko se laitettu vain huvin vuoksi? Jos todella joku tämän blogin lukija on ammattilainen, TODELLA mielenkiinnolla haluaisin kuulla "millainen" ammattilaistanssija olet - seurueessa vai opettaja?


                                                                               
                                                                                                                                                                                                                                            

4 kommenttia:

 1. moi! mikä kokoa gaynorisi ovat ja entiset grishkot?

  VastaaPoista
 2. Hei Anonyymi!

  Gaynorit ovat kokoa 6,5M boksilla 3, ja entiset Grishkot ovat 4½ X M.

  VastaaPoista
 3. moi, täällä kirjoittelee 15-v tyttö.
  tarvitsisin uudet kärkitossut ja ajattelin GM:n tossuja. kyseessä olisi toiset tossut, edelliset olivat grishkon maya 1. Sitä vaan sopivatko GM toisiksi tossuiksi, kun jotkut väittää että ne ei sovi aloittelijalle, ja tuleeko GM tossujen mukana se dynamic box liner-setti vai pitääkö se ostaa erikseen?

  VastaaPoista
 4. Hei Ano,

  Mä hankit Gaynorit toisiksi tossuiksi, koska Grishkon tossut kuolivat.

  Kyllä voit hankkia GM:n tossut toisiksi tossuiksi.
  Sen sanon, että kannattaa ehdottomasti käydä sovittamassa Gaynoreita sellaisen asiantuntijan luona, joka osaa löytää sinulle sopivat GM:n tossut. GM:n sovittaminen ja oikean koon löytäminen on hankalampaa kuin esim. Grishkojen. Hki:ssä Footlightillä on Gaynoreita. Tampereen Ballerina ja liikunnasta löytyy myös Gaynoreita.
  Myös Seinäjoelta löytyy tanssitarvikeliike, jossa GM:n tossuja myydään.
  Sitten on myös Oulun Silkkirummussa myytävänä Gaynoreita.

  Gaynoreiden mukana ei tule sitä sitä GM:n fitting kitiä (sis. mm. dynamic box liner) Mutta tuo fitting kit maksaa kymmenisen euroa.
  Mä olen todella kiintynyt omiin Gaynoreihini.
  Alkuun voi GM:n tossut tuntua hieman erilaisilta, etenkin kun olet käyttänyt Grishkon Maya1:stä.
  Mutta pienen totuttelun jälkeen uskon sinun tykkäävän Gaynoreista!

  Tsemppiä hyvien Gaynoreiden löytämiseen! :)
  -Chandra

  VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta