29. marraskuuta 2011

Tanssileffat top 5

1. Black Swan

*Nina Sayers (Natalie Portman) on täydellinen ballerinan ruumiillistuma: teknillisesti loistava, kaunis, herkkä ja loistava roolitettava. Kun balettimestari Leroy hakee Joutsenlampeen uutta Joutsenkuningatarta, saa Nina elämänsä tilaisuuden Odette-Odilena.
Nina on täydellinen Odette - herkkä valkoinen joutsen, mutta mustan joutsenen Odilen rooli tuottaa hänelle vaikeuksia. Lisäksi uudesta rivaalista Lilystä (Mila Kunis) tulee Ninan pahin kilpailija - tai niin hän luulee. Ensi-illan lähestyessä Ninan paineet pahenevat, kun Leroy painostaa häntä yhä enemmän ja enemmän. Lisäksi Nina alkaa vierottautua äidistään (Barbara Hershey) ja hakee omaa identiteettiään ja seksuaalisuuttaan.
Kun ensi-ilta koittaa, on Nina hermoraunoina. Enää pelissä ei ole perfektionismi ja täydellinen Odette-Odilen roolien tanssi, vaan mielenterveys.. ja henki.2. Rudy & Margot

*Legendaarinen brittiballerina Dame Margot Fonteyn ja venäläinen tanssija Rudolf Nurejev ovat pääosissa tässä suurimmaksi osaksi tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa. Elokuva kertoo Nurejevin ja Fonteyn salasuhteesta esiripun takana, sekä Margotin ja hänen aviomiehensä ongelmista, sodasta ja Venäjällä olevasta vallankaappauksesta.
Elokuvassa on mahtavia tanssikohtauksia, ja tämä sijoittuu 1940-1950 -luvuille.3. The Street Dance

Carlyn streendance -ryhmä jää tyhjän päälle, kun yksi keskeisimmästä tanssijasta lähtee lätkimään. Ryhmä on päässyt Brittein streetdance -kilpailun finaaliin, ja tarvitsee kipeästi treenipaikkaa.
Yhtäkkiä ja suurena yllätyksenä he saavat harjoituspaikan Lontoon balettikoulusta - sillä ehdolla, että he ottavat mukaansa balettitanssijoita. Carly on kauhuissaan ryhmänsä kanssa - finaaliin on 5 viikkoa ja balettitanssijoille täytyy opettaa streendancea ja sulauttaa ryhmään. Miten tulee käymään, kun vastassa on Brittien parhaat streetdance-ryhmät?4. Save the last dance I

*Sara on 17-vuotias ballerina, joka joutuu äitinsä kuoleman myötä muuttamaan isänsä luokse. Sara syyttää äitinsä kuolemasta itseään: hän kuoli kolarissa kiirehtiessään näkemään Saran koe-esiintymistä Juilliardiin, joten Sara päätti lopettaa koko baletin. Uudessa koulussa Sara tutustuu uusiin kavereihin ja Derekiin, josta tulee hänen poikaystävänsä - luonnollisesti. Sara myös kiinnostuu hiphopista - muuta ei sillä seudulla tanssita.
Pienten mutkien kautta Sara kertoo tarinansa Derekille, joka painostaa tyttöä hakemaan uudestaan Juilliardiin. Mutta miten käy?


5. Step up

Nora on hienostoperheen tanssijatytärtytär ja käy taidekoulua, Tyler puolestaan köyhä huostaanotettu poika, joka joutuu kyseiseen taidekouluun yhdyskuntapalveluun koulun teatterilavan tuhoamisen seurauksena. Mikä näitä kahta henkilöä yhdistää, on rakkaus tanssiin.
Nora tarvitsee kipeästi uutta tanssipartneria, sillä hänen oma parinsa loukkasi jalkansa ja pian käykin ilmi, että myös Tyler on tanssin lumoissa - hiphopin, ei Noran rakastaman baletin. Pienten mutkien kautta Tyleristä tulee Noran tanssinäytöksen tanssiparin sijainen ja näyttää siltä, ettei vakiopartneri tulekaan takaisin.. kunnes eräänä päivänä harjoituksiin pari - Andrew - palaakin.
Mutta miten käy, kun Andrew ei hallitse niitä kuvioita, jotka Nora ja Tyler ovat luoneet, ja Andrew loukkaa itsensä uudestaan? Noralla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä uusi soolokoreografia.. vai onko sittenkin muuta mahdollisuutta?Loppuun lempiballerinani pari todella loistavaa kuvaa.Kathryn Morgan baletissa "Romeo & Juliet"

Kathryn Morgan 'Sinilintuna' baletissa Sleeping Beauty

1 kommentti:

  1. Tälläistä tietoa olen etsinyt. Nimittäin itse harrastan tanssia ja se on kaikki kaikessa nii haluisin tietää kirjoja ja leffoja jotka kertovat tanssista.😊👍😉

    VastaaPoista

Kommentoi, vaikuta ja ilahduta